Sobee 26. Szülinapja

Öregszünk, gyarapszunk, ünnepelünk. Ez pedig így van rendjén. Sobee barátomnak is eljött a 26. alkalom, és közeli barátait meginvitálta egy kis lazításra. Bár majdnem én lakok hozzá a legközelebb, mégis utolsóként sikerült megérkeznem a Derék utcára, ahol már hegyekben álltak a szendvicsek, folyt mindenhol a pálinka és hangos női sikolyoktól volt hangos a szoba.
„Sobee 26. Szülinapja” olvasásának folytatása

Solaris Volume Manager – SVM

Ha már Solaris akkor tekintsünk kicsit a jelenbe és talán kicsit már a múltba. Konkrétan a Solaris saját Volume Managerére, az SVM-re. A Solaris 10 update6ig kötelezően az SVM volt az alapértelmezett volume kezelője a SUN operációs rendszerének. Röviden tekintsük át, mi is ez és hogy is működik.
„Solaris Volume Manager – SVM” olvasásának folytatása

ITSH Bowling

Ez is volt. Céges bowling. Egy szlovák kolléga búcsúbulijával egybekovácsolt aktív pihenő est. Amikor megkaptam az első hivatalos meghívót eszembe se jutott, hogy én ott is leszek. Se kedvem nem volt, se nagy motivációm, gondoltam csendben elsuvasztom a témát, és simán nem megyek el. Majd rám lett szólva szépen és kevésbé szépen, hogy de menjek már, mert az jó lesz nekem is meg mindenkinek.
„ITSH Bowling” olvasásának folytatása

Lingon – Launchd szerkesztése Mac Os X alatt

A Mac Os X ugyebár egy BSD/Unix alapokon nyugvó átdolgozás. Mint minden unix alapú rendszer a Mac Os X is használta a CRON nevű időzítő alkalmazást, service-t. A Mac Os X 10.5 Leopard verzió óta az Apple egy új, launchd szolgáltatást vezetett be az alkalmazások, service-k ütemezésére ez pedig a launchd. Azaz indító démon.
„Lingon – Launchd szerkesztése Mac Os X alatt” olvasásának folytatása