Sobee 26. Szülinapja

Öregszünk, gyarapszunk, ünnepelünk. Ez pedig így van rendjén. Sobee barátomnak is eljött a 26. alkalom, és közeli barátait meginvitálta egy kis lazításra. Bár majdnem én lakok hozzá a legközelebb, mégis utolsóként sikerült megérkeznem a Derék utcára, ahol már hegyekben álltak a szendvicsek, folyt mindenhol a pálinka és hangos női sikolyoktól volt hangos a szoba.

Igen kérem, Debrecen lakótelepeit is megfertőzte a konzol őrület. Már XBOX, WII a téma mindenhol, és ami számomra a legmeglepőbb, míg az IT-s férfi társaság az alkoholnak hódolt, addig a hölgyek teljes őrülettel szorongatták a kontrollereket, és ordítottak egymásra.

Nem volt megállás, nem lehetett szólni a lányokhoz, akiket teljesen hatalmába kerített a Mortal Combat. Pedig nem volt mit tenni, Sobee barátunk egy XBOX-hoz való tánc szőnyeget kért tőlünk ajándékba, és hát ki kellett próbálni.

Mint kiderült maga a szőnyeg is egy kontrollerként működik, amit érdekes volt megszokni. Nagy nehezen sikerült megszokni, és kezdődhetett a táncikálás. Nem túl bonyolult maga az alapelv, talán pont ezért ilyen népszerű. A képernyő aljáról jönnek különböző irányú jelek felfele, és amikor elérik a megfelelő jelet, akkor kell a szőnyegen is arra a jelre, azaz irányra lépni. Nem hangzik nehezen, pedig az. :) A játék alatt mindig megfelelő ütemű zene megy, ha azt megérzed és azt az ütemet a lépésekben is tartani tudod nincs probléma. Csak hogy idővel nehezedik a dolog, az ütemek változnak, és ezt tudni kell átvenni.

Nagy nagy anyázások, és ordítások közben azért sikerült mérhető eredményeket is elérni ezzel az új kiegészítővel, és ezek után már kint az utcán is úgy lépegettünk az éppen aktuális zene ütemére, mintha még a szőnyegen állnánk.

A technológiai függés után jött egy kis jól megszokott bowling activity. Bár pont a héten voltam már pont itt, bowlingozni, sajnos nem sikerült lemosnom mindenkit a pályáról. Az emberek ittak, dobáltak, a végén pedig mindenki szépen elszállingózott a havas esőben valamerre.

Azt kell hogy mondjam, hogy mindenki élvezte az estét, megfelelőképpen kimozogta, és elkábította magát. Az összes kép megtekinthető itt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük