Új íróasztalom

Nem volt kis idő és tervezési művelet, de a sok egyeztetés, megbeszélés révén egy álom öltött formát. Hozzá kell tennem, hogy a szülői háznál csúnyán fogalmazva is egy „idegen” helyen laktam, ugyanis az a szüleim lakása volt, bútorzat, stílus mindig az ő elképzelésük dominált, de valahogy bele is nyugodtam abba, hogy ez az ő házuk én itt csak vendégeskedem. Többnyire pedig az én világom a gépem körüli kupi volt.
„Új íróasztalom” olvasásának folytatása

Új lakásom a Ségner Téren

Ezt a hírt olyan sokáig húztam, hogy gyakorlatilag már aktualitását vesztette. Viszont mindenképp le szeretnék jegyezni jó pár gondolatot a lakással kapcsolatban, hisz eddigi életem egyik legnagyobb eseménye van szó. Először pedig egyszerű klisékbe szeretnék belemenni. Kihangsúlyozni, ehhez az eseményhez mennyire sokat jelentett a családom múltbéli támogatása, ami a napig nagy támasz nekem és itt egyáltalán nem a pénzre célzok. Hisz aki vásárolt már ingatlant Magyarországon, az tudja jól milyen bürokráciával, és hihetetlen papírmunkával tud ez járni. Mennyi dologra oda kell figyelni, és ha megvásárolt valaki egy ingatlant azzal még csak az út kezdődött el, hisz azt be is kell lakni.
„Új lakásom a Ségner Téren” olvasásának folytatása

Első Solaris csapatépítése

Mint minden csapatban, nálunk is elkellet már egy csapatépítő, eszegető, iszogató mulatság. Ahol nem a technika a téma, nem elvégzendő feladatok vannak, spontán csak beszélgetünk, és talán erősebb bizalom és barátság szövődik a tagok között. Nem bonyolítottuk túl a dolgot. A szervezést az ötletadó Bencére bíztuk, és a pénzösszedobás helyett elosztottuk a szükséges kellékek és alapanyagok listáját. Így mindenki hozzájárult valami aprósággal a főzéshez, mégse bukhatott ki a mocsok pénzügyi problémázás.
„Első Solaris csapatépítése” olvasásának folytatása

Safari 4: Hasznos kiegészítések

Gondolom aki teheti, az már régóta az Apple Safari 4 béta böngészőjét használja. Én most nem kívánok kitérni rá, milyen sok jó ötlet lett megvalósítva benne, inkább pár kevésbé jó dologról szeretnék beszélni, és ennek megoldásáról. Mert igen kérem a Safari szép és jó, de fagy. Nálam egyetlen oka volt ennek, méghozzá a sok javascriptes reklám mizé, és a flash tartalmak. Ezektől viszont napi 10-15 alkalommal is megpurcant kedvenc böngészőm. Jól felidegesítettem magam hát, és kerestem megoldást.
„Safari 4: Hasznos kiegészítések” olvasásának folytatása

Hortobágyi Kirándulás

A fél éves müncheni édes száműzetés után, és a válságos megszorításokkal teli időszakot követően, úgy döntöttem, hogy felfedeztem a közvetlen közelemben lévő térség szépségeit. Kelet mindig a szegénységről, és elhanyagoltságról híres, én viszont pozitívan tekintek előre, és próbálom megtalálni az igazán értékes helyeket, látványosságokat. Újdonsült legkedvencebb kollégámmal, és kedves feleségével kerekedtünk fel pénteki szabadnapunkon, hogy hortobágynak menet, egy jellegzetes, vidéki csárdában ebédelhessünk.
„Hortobágyi Kirándulás” olvasásának folytatása