Zenehallgatáshoz dalszöveg

Mindenki szokott zenét hallgatni. Sokféle milyen gépen, oprendszeren, és kliensen teszik ezt. Egy-egy klasz szám esetén, az ember szeretné tudni, főleg ha külföldiü a dal szövege, hogy miről is szól az adott szám. Ilyenkor többnyire nekiesünk a különböző lyrics oldalaknak vagy a google-nak. Aki meg lusta, az sose tudja meg mit is énekelnek, miről is szól egy szám. Ezt felsimervén jutott eszébe néhány fejlesztőnek, hogy megkönnyíti az emberek dolgát, és a dalszövegek elérését egyszerűvé teszi egy ki program ill. plugin segítségével. Akkor lássuk mik vannak, amiket találtam:

iTunesLyrics – Mint a nevéből is látszik az iTunes-hoz készült alkalmazásról van szó, nem is akár milyenről, hanem a Mac Os X Tigerben megjelenő dashboard-hoz használható widgetről. Az igy letöltött widgetbe megmaradnak a már letöltött szövegek, így nem kell feltétlenül mindig neten lennünk, vagy épp adatforgalmat generálnunk. A letöltött szövegekbe bele is javíthatunk tetszés szerint. A megjelenítésre szolgáló ablak méretét tetszés szerint tudjuk változtatni. A progi elérhető itt.

screen.png

Minilyrics – Ez egy kis segédprogram, ami viszont több lejátszóval is működik. Úgy mint pl: Winamp 2.x, Winamp 5.x, Windows Media Player 9.0, 10.0, iTunes, matchbox, Quintessenial Player, foobar2000, RealOne. A program tetszés szerint skinelhető. és a betű méret és típus is változtatható. A program érdekessége, hogy a szöveget kareoki szerüen követi is, így láthatjuk hol jár a szöveg. Lásd a demóbol hogy itt. A program csak windows-on érhető el a fejlesztő weboldalán, itt.

EvilLyrics – Az előzőhöz hasonlóan ez is szinte az összes közkedvelt lejátszóval működőképes. Elvileg több mint 16,700,000 dalszöveges adatbázisban keresgélhetünk vele, és a számokból akár kareokit is tudunk varázsolni. Offline mód is böngészhetünk a már letöltött dalszövegek között. A plugin kicsi (300kbyte) egyszerűen telepíthető és persze ingyenes. A program letölthető és rólla információk olvashatóak a hivatalos oldalon, itt.

mainscreen.png

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük