Az Apple internetes segéd-oldala egy olyan megoldást mutatott be, amellyel kikapcsolható a Mac OS X-ben a .DS_Store dokumentumok létrehozása, más rendszerű számítógépekre történő (SMB/CIFS, AFP, NFS, WebDAV) csatlakozás esetén.

Egyéb típusú rendszerek felügyelői gyakran azért panaszkodnak a Macintosh felhasználókra, mert csatlakozás után a rendszerükön .DS_Store dokumentumokat találnak mindenfele. Ez a dokumentum szükséges a Macintosh felhasználók saját gépén, de más operációs rendszereken inkább zavaró, mint hasznos. A következő tipp nem állítja le a felhasználó saját gépén történő .DS_Store dokumentum létrehozást, azonban hálózaton keresztül csatlakoztatott rendszerek esetében megteszi.

Nyissátok meg a Terminál programot, majd oda másoljátok be a következő parancsot:

defaults write com.apple.desktopservices DSDontWriteNetworkStores true

Ezután jelentkezzetek ki, majd be, vagy indítsátok újra a számítógépet a változás elmentése érdekében.

Megjegyzés: a .DS_Store dokumentumban tárolt adatok csak kozmetikai jellegűek, amelyek csakis Mac OS X felhasználók számára hasznosak. Ezekben a dokumentumokban tárolja a rendszer az ikonok rendezését, ablakok pozícióját, dokumentumok mellé fűzött megjegyzéseket és hasonlókat.