Xorp Game Server Reload

Anno, volt egy kezdeményezésem, amit csak szimplán Xorp Game Server-nek neveztem. A kezdeményezés természetesen nem szerzett nagy érdeklődést, és végül először nem működött, majd különböző migrációk miatt el is felejtődött. A napokban pedig elkezdtem róla gondolkozni, milyen jó lenne újra beindítani. A játék a kezdetek óta kíséri az informatikát, és napjainkra már nem csak a PC gaming fejlődött (OSX, LINUX játékok), hanem a kozonolok is új piacot teremtettek. Így nem tűnik rossz üzletnek Játék szerver üzletbe fogni.

Elkezdtem utána nézni, milyen framework, platform, megoldás van arra, hogy anélkül, hogy minden féle játékhoz egyedileg értenék, lehessen létrehozni különböző privát szervereket, multiplayer játékokhoz. Nagy csalódás volt, hogy erre nincs igazán egységes platform. Minden játék egyedi binárist, telepítőt, konfigot, és környezetet használ. Így aki ezt egy kalap alatt akarja kezelni, annak igen is mindegyik játékot egyedileg ismerni kell. Természetesen van olyan Admin Web megoldás, ahol a már telepített és működő játék szervereknek a statisztikáit egyetlen webes felületen lehet megjeleníteni. Viszont ehhez ugye az kellett, hogy laikusként először sikerüljön beüzemelni.

Beismerés és a kezdetek

Gyorsan be kellett látnom, hogy mivel nincs egységes standard megoldás, így csak az tud igazán jó játék szervert üzemeltetni, aki maga is játékos, vagy legalább ismeri azt, hogy másiknak mire van szüksége. Ez pedig nálam nem működött a mostani populáris játékok esetében.

Maga a dolog, hogy legyen egy játék szerverem továbbra is vonzott, így néhány átgondolkozott éjszaka után arra jutottam, hogy változtatok a koncepción.

Azokhoz a régi játékokhoz kell multiplayer / dedicated internet server megoldálst találnom, amivel magam is játszok. Így lesz indok arra, hogy néha-néha elővegyem ezeket és magam is akarjak egy kört zúzni bennük. Ezáltal pedig másoknak is megadhatom az esélyt, hogy felfedezzék a lehetőséget, és ezáltal ők is újra kicsit játszhassanak ismerőseikkel.

Elérhető játékok listája

Unreal Tournament 1999 Goty

Középiskolás időszakom egyik legmeghatározóbb játéka. A Quake világa engem nem ragadott magával. Annál inkább az Unreal Tournament. Bár a játék 1999-es évek világát képviseli. Én még mindig tudok vele játszani. A jelenlegi technikával az én 2007-es iMac-em is képes 65FPS-t kicsalogatni belőle.

Hogyan Csatlakozzatok a szerverhez?

1, Indítsd el a játékot
2, Klikk fent a menüben a Multiplayer / Open Location menü pontra.

3, A megjelenő mezőben írd be a game.xorp.hu címet.

Open Transport Tycoon

Az OpenTTD régóta ingyenes és felkapott játék. A Tycoon sorozat egyik gyöngyszeme, amivel manapság is generációk játszanak. Egyszerű szállítmányozási stratégiáról van szó. Természetesen a játékot itt is játszhatják többen. Ugyan azon a vidéken, több szállítmányozási vállalat is egymást megelőzve próbálhatja teljesíteni a kéréseket.

Hogyan Csatlakozzatok a szerverhez?

1, Indítsd el a játékot
2, Válaszd ki a Hálózati játék menüt.

3, A lenti menüsorban klikkelj a Szerver Hozzáadása gombra.

4, A megjelenő ablakban, írd be a game.xorp.hu címet.

5. Válaszd ki baloldalt a frissen hozzáadott szervert. Jobboldalon tudod ellenőrizni a szerver információt. Amennyiben a legfrissebb, egyező verziót használod, abban az esetben a csatlakozás gomb aktív lesz. Erre kattintva már csatlakozhatsz is.

PokerTH

Az utóbbi pár évben a Texas Holdem kártyajáték nagy népszerűségnek örvend. Magam is szívesen játszok a kollégákkal, barátokkal. A PokerTH egy olyan nyílt forráskódú játék, ami a legtöbb platformra elérhető. Lehet szerver módban is üzemeltetni őket. Ilyenkor a neten egybegyűlve, saját szabályok szerint lehet asztalokat létrehozni, és játszani egymással, illetve gépekkel is. Aki kedvet kapott hozzá, az bátran használja a Xorp Game Server által biztosított lehetőséget.

Hogyan Csatlakozzatok a szerverhez?

1, Indítsd el a játékot
2, Először is át kell állítani, hogy a Xorp szerveréhez akarjon csatlakozni. (A hálózati játék dedikált szervereknél nem működik). Ehhez először menjünk a PokerTH beállítások menüjére.

3, Menjünk a Internetes Játék almenübe. Kapcsoljuk be a Kézi kiszolgáló beállítás részt, és az Avatar Kiszolgáló pontokat. Mindkettőhöz adjuk meg a game.xorp.hu címet, és a 7234-es portot.

4, Ezt követően menjünk vissza a főmenübe és válasszuk az Internetes Játék menüpontot. Amennyiben minden sikeres, abban az esetben a következő felületet kell kapnotok. Itt láthatjátok a többieket, illetve hozhattok létre szobákat, saját szabályok szerint.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük