Képregény: League of Extraordinary Gentlemen Vol1

Újabb képregény sorozaton vagyok túl. A League of Extraordinary Gentlemen-ről először a mozifilm kapcsán hallottam. Be kell, hogy valljam nekem nagyon tetszett. Annyi különálló történet, misztikus és krimis ötvözete, ami megragadta a fantáziámat. Így lecsaptam rá, amikor megtudtam, hogy képregény adaptáció is létezik belőle. Nem kell megijedni, nem a film története rajzolódik ki benne.

Az első kötet

Az első kötet a kezdetről szól. Ebben találhatunk a legtöbb párhuzamot a filmmel. Itt találnak egymásra a szereplők, és veszik fel a harcot a sokáig ismeretlen ellenséggel. Az első kötet, hat darab képregényt tartalmaz. A fő szálon kívül, régies újságcikk szerűen, minden egyes képregény előtt és után mellék szálak bontakoznak ki. Nincs szükség ezek ismeretére ahhoz, hogy élvezni tudjuk a cselekményt, de mégérdekesebbé teszik azokat az időket.

Sajnos a képregény az 1800-as évek elejét idézi. Sok részben arab írásjelekkel (lefordítatlanul), később pedig kínai jelekkel fémjelzett beszélgetéseket találhatunk. Persze a képregény alap nyelve az angol volt. Talán pont a régies, körmönfont, és udvarias beszélgetések miatt, de nekem nehéz olvasmánynak bizonyult a képregénysorozat. Ez persze részben az én angol tudásomat minősíti, és nem a képregény eredeti nyelvét.

Ennek ellenére a képregény, egy markánsan rajzolt, részletekben, és egyedi karakterekben gazdag olvasmány. A történet elég csavaros, hogy a hat részen keresztül ne veszítse el az olvasó az érdeklődését. A rengeteg beszélgetés és okfejtések után sok akció jelenetet is láthatunk, szépen részletesen kidolgozva. Viszont mindenkit felkészítek rá, hogy a képregény sok helyen elég naturális módon mutatja be a szenvedést illetve a halált. Számomra ez pont illett a felvázolt világhoz és karakterekhez, de el tudom képezni, hogy nem mindenki fogadja be ezeket olyan könnyen.

A folytatás

A kezdeti hat képregényből álló történet bár megold bizonyos kérdéseket, viszont számomra, annyi dolog marad nyitva, hogy adja magát, hogy mindenképp szükség van folytatásra. Bár az első kötet végén a történet bizonyos módon véget ér, de, természetesen ez nem jelenti az, hogy hőseinket ne lehetne újra harci feladatok elé állítani. Én eddig egyetlen folytatást találtam. Bízom benne, az is le fogja kötni a figyelmemet, és továbbiakra is rálelhetek.

Képregény: League of Extraordinary Gentlemen Vol1” bejegyzéshez egy hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük