Xorp Game Server – game.xorp.hu

Legelőször 2007-ben próbálkoztam játékszervert létrehozni. Akkoriban Unreal Tournament és Blizard Battlenet játékok voltak a fókuszban. Örültem, hogy egyszer működőképessé tudtam tenni, majd mivel nem igazán használta senki a szervert, ezért az se tűnt fel, hogy baj lenne vele. Egy jó darabig nem is gondoltam volna, hogy nekem szükségem lenne arra, hogy újra beindítsam a dolgot, hisz előtte is csak megcsinálni volt érdekes, működtetni már nem. Ennek ellenére 2012-ben újraindítottam a dolgot. Akkor már kifejezetten olyan játékoknak kívántam szervert készíteni, amivel magam is játszok. Az ötlet teljesen jó is volt, ennek ellenére, strukturális változtatások miatt nem sokáig volt elérhető. Illetve a karbantartásokkal, és frissítésekkel is akadt gond.

Xorp Game Server 2013

Bár nem volt publikálva, de 2013-ban külön rendszeren elkezdtem az alapjait lefektetni egy játékszervernek. Kitalálni a rendszeren belüli szeparációt, automatikus frissítéseket, kimutatásokat, és minden üzemeltetéshez kapcsolódó dolgot. Mét 2013-ban meg is valósítottam a 2012-ben is implementált játékok elérhetőségét, csupán nem publikáltam. Gondoltam egy kis tesztüzem kell, és hosszú távon majd látom mekkora erőforrás igénye van a dolognak, illetve mennyire tudom karbantartani.

Persze közben a játékok listája nőtt, ezáltal a kihívás is a játékszerver kapcsán. Továbbra is csak olyan szerverekkel kívántam foglalkozni, amilyen játékokkal magam is játszok. Ennek ellenére, egy egész szép listát sikerült összehozni.

Xorp Game Server 2014

2014-ben végül úgy tűnt, hogy a megfelelő automatizációval, és saját magam és szűk baráti köröm játékigényének megfelelő szolgáltatást sikerüt eszközölnöm. Sajnos a játékok van, hogy eléggé lagosak, vagy akadoznak, ennek ellenére teljes mértékben játszhatóak. Magunk már sok játék órát invesztáltunk a tesztelésébe. Most pedig újra nyilvánossá kívánom tenni a dolgot, hátha van olyan kis csoport, vagy baráti kör, aki szívesen használná a szervert rajtunk kívül is.

A dolognak kicsit nagyobb hírt kölcsönözve, és jobban elkülönítve, egy külön oldalt hoztam létre a játék szerver számára. Ott látható, hogy milyen játékok, milyen verzióval érhetőek el, illetve rövid leírá arról, hogyan lehet hozzá kapcsolódni.

Az oldal a game.xorp.hu címen érhető el.

game.xorp.hu

Habár az oldalon részletes leírást lehet találni, ennek ellenére szerepelej itt is az induláskor milyen játékokhoz lehet kapcsolódni.

Unreal Tournament GOTY

Team Fortress 2

PokerTH

Open Transport Tycoon

Minecraft Pocket Edition

Minecraft

Mindenkinek jó játékot kívánok!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük