Xorp Blog Podcast számokban 2007

Elmúlt a 2007-es év. Szeretnék pár szóban beszámolni róla miken is sikerült nekem és vele a blognak is keresztülmenni. Sok változás történt, és nagyon eseménydús volt a 2007-es év.

>2008stat

Kezdjük ott, hogy elkezdődött az utolsó félévem 2007 elején, amivel lehetőségem nyílt rá, hogy egyszer tényleg diplomás ember legyek. E miatt feláldoztam akkor 1,5 éve meglévő nyíregyházi munkámat. Annyira nem sajnáltam, kifejezetten a munka nem annyira hiányzott, az ott lévő emberek pedig addigra mind eltűntek.

Azzal, hogy eljöttem a cégemtől elkerülhetetlenné vállt, egy saját szerver üzemeltetése. Életemben először került olyan szerverre minden féle weboldalam, munkám és adatom, aminek nem csak az üzemeltetője, de tulajdonosa is vagyok, és senkitől nem függök. Ez számomra anyagilag megterhelő volt, viszont presztízsben és lehetőségben annál nagyobb.

Tavasszal véget ért az addig tökéletesnek hitt kapcsolatom, majd nem sokra rá sikeresen leállamvizsgáztam, amivel elnyerhettem a rég áhított diplomát is. Legnagyobb meglepetésemre, egy elég jó névvel rendelkező és még meglepőbb, hogy debreceni székhelyű cégnél találtam állást, majdnem egy hónappal az államvizsgám előtt.

Így fordulhatott elő, hogy a diplomaosztóm időpontjára én már rég dolgoztam. Ez idő alatt jött el az a „szörnyű” korszak amikor is a xorp.hu domain, ami régóta engem és a munkámat fémjelez megszűnhetett. Elég sötét korszak ez az életemben.

Úgy fordulhatott elő, hogy régebben a sok ötletemhez és törekvésemhez szinte semennyi anyagi támaszom nem volt, így a tudásomat felértékelve, emberek a különböző segítségeimért elintéztek számomra nehézkes dolgokat. Akkoriban ilyen volt a domain regisztráció is.

Persze nem az én nevemre került regisztrálásra, de akkor ez nem is érdekelt, hisz működött, és én tudtam használni. 2007 közepére a domain lejárt, és mivel nem én voltam a tulajdonos semmit se tudtam tenni, hogy az ne tűnjön el, csak várhattam.

Egy hosszú majdnem 4 hónapos korszak után sikerült csak újra regisztrálnom, végre saját nevem alá. Ez idő alatt régi vágyam teljesült be, a blog és más oldalak designját is pénzt fektetve bele egy profi grafikussal csináltattam meg. Ez látható most is.

A tavalyi év őszével hatalmas lehetőséget sikerült megpályáznom, méghozzá egy három hónapos Müncheni kiküldetést. Müncheni tartózkodás elég mély nyomokat hagyott bennem azóta is.

A bajor városból csak a decemberi ünnepekre kerültem haza, ahol el is érkezett az év vége. Nagy vonalakban ez történt velem 2007-ben.

Ahogy tavaly most is mellékelem a blog web statisztikáját. Ezen jól látszik, ahogy január után a szerverköltözés miatt megcsappan a látogatottság, majd a nyáron bekövetkezett 4 hónapos elérhetetlenség. Azóta viszont szépen virágzik újra a blog. A nézettség majdnem eléri a régi számokat, pedig azóta szét is lett választva a galéria és a blog.

Szerencsémre kollégáim közül ketten is becsatlakoztak a blogba, mint bejegyzéseket írók és fordítók. Ez sokat jelenet színvonalban is. A 2008 is előre láthatólag sok érdekes újdonságot fog hozni, de előre nem szeretnék semmit lelőni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük