WRT54 Script Generator

Ahogy már írtam már róla, sikeresen vásároltam egy WRT54GL típusú Linksys routert. Már leírtam a tapasztalataimat, és azok között már megemlítettem, hogy scriptek írására is lehetőségünk van. A mi esetünkben a firewall script készítés lesz a fontos. Azért már az elején szeretném leszögezni, hogy ez nem valami teljesen új „programozási nyelv”, egyszerű iptables (linuxos csomagszűrő) szabályokat fogunk generálni. Aki ehhez jobban ért mint az átlag ember, annak nem is lesz szüksége a scriptre, magától is tudja őket kitalálni, és lejegyezni. Aki viszont csak a megfelelő paramétereket (IP, port, honnan, hova) ismeretével akarja használni az most figyeljen.

Különösen a WRT54G* típusú routerekhez készült ez a script generátor. Javára legyen írva több firmwaret is támogat, így kezdetben azt kell választanunk, hogy milyen firmwarünk is van.

wrt45g_script1

Akkor a hátrányokról. A program csak Windowson fut :( Emellett lengyelül üdvözöl minket, (mivel lengyel fejlesztők munkája), de átválthatunk angolra.

Kezdetben a routerünk IP címét, és az internetünk sávszélességét kell megadunk alap információként. Ezek után jöhetnek a szabályok felállításai. Kis csík mutatja nekünk alul először is a lefele illetve felfele irányuló sávszélességünket. A szabályok felállításával, és sávszélességek delegálásával ez egyre csökken majd, innen láthatjuk mennyi sávszélességet nem osztottunk még ki. Ezek után kis táblázatot fogunk látni ahová szabályokat vehetünk fel. IP, Mac cím, portok szerint tudunk hivatkozni hálózatunkra, és így sávszélességeket, illetve csatlakozási limiteket határozhatunk meg. Azon túl, hogy egyesével osztunk ki manuálisan szabályokat, automatikusan is generáltathatunk, ha teszem azt egy egyenlő részekre akarjuk osztani a sávszélességünket, ezekre jobb kattintás után van lehetőségünk.

wrt45g_script2

Amint felvettük a megfelelő szabályokat a tovább gomb segítségével kigenerálja a konkrét scriptet. Ezt lementhetjük, vágólapra másolhatjuk, ahogy tetszik. Majd belépünk a Firmwarünkbe, és bemásoljuk a megfelelő helyre, és használjuk amíg szeretnénk.

wrt45g_script3

A scriptet én hivatalos helyen nem találtam meg, csak fórumokon kering, így én is inkább learchiválom. Akit érdekel innen letölthető.

WRT54 Script Generator” bejegyzéshez 5 hozzászólás

 1. Üdv!

  Bár hivatalos oldalt én sem találtam itt egy frissítés 1.1

  [link]http://www.icpnet.pl/~robsonn/generator.zip[/link]

 2. Sziasztok!

  Léci segítsetek. 4M internet elérésem van.Tomato firmware van a Linksys WRT54GL router ben.
  Hogy tudom beállítani úgy, hogy a szomszédnak csak 1M elérést engedek, magamnak meg 3 M elérést. Tudom van az a WRT54 script generátor progi, de azt sem tudom használni nem hogy a firmwareben a QoS-t.

  köszi a segítséget!

 3. A counterspy a zip-ben található exe-re azt írja hogy Email-Worm.Win32.VB.bs Worm.Generic

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük