Újabb ingyenes sávszélességemelés a Magyar Telekom ADSL-hálózatán

Ennél jobb karácsonyi ajándékot keresve sem találhatott volna a Magyar Telekom: hazánk legnagyobb ADSL-alapszolgáltatója ismét jelentősen megnöveli, megtöbbszörözi az ADSL internethozzáférések sávszélességét, illetve 2007 első negyedévében telefonszolgáltatás nélkül igénybe vehető nagykereskedelmi ADSL szolgáltatást vezet be.

A Magyar Telekom immáron harmadszor emeli jelentősen az ADSL-elérések sávszélességét, elsőként 2004-ben, majd 2005 közepén duplázta meg egyes internetcsomagok sávszélességét. Így egy 2004-ben előfizetett 512 kbyte/s-os csomaggal 2005 nyarán már 2 megabit/s-mal lehetett letölteni az internet oldalait. A fejlesztések következő lépéseként a Magyar Telekom 2007 első negyedévében, január közepétől kezdődően ismét díjmentesen megnöveli az ADSL szolgáltatás sávszélességét.

A sávszélességnövelést követően az adott csomag a műszaki lehetőségektől függően akár kétszer, háromszor, vagy akár négyszer gyorsabb internetezést is lehetővé fog tenni az összes jelenlegi és új ügyfél számára. A jelenleg 512 kbit/s sávszélességű szolgáltatásnál akár 1 megabit/s, a jelenleg 1 megabit/s maximális letöltési sávszélességű csomagnál akár 4 megabit/s, illetve a 2-3 megabit/s sávszelességű csomagoknál pedig akár 8 megabit/s is lehet hamarosan a maximális letöltési sebesség.

Mivel a sávszélességemelést az alaphálózati szolgáltató nyújtja, az az internetszolgáltatóktól függetlenül elérhető lesz mindenki számára — legalábbis azok számára, akiknek a Magyar Telekom hálózatán keresztül biztosít ADSL-hozzáférést internetszolgáltatójuk. A nagyobb szávszélesség előnyei többek között az egyre népszerűbb multimédiás alkalmazásoknál, például video- és zeneletöltés is érezhetőek lesznek.

savszel

atóan több hónapot vesznek igénybe, így nem azonnali lesz minden ügyfél számára a sávszélesség emelése. A szakemberek a hozzáférések átállítását a nap 24 órájában folyamatosan végzik majd, ami az üzemelő végpontok esetében néhány perces leállást okozhat.

A sávszélességemelés mellett a Magyar Telekom a közeljövőben bevezeti a telefonszolgáltatás nélküli ADSL szolgáltatást is, amely internetszolgáltató partnerein keresztül lesz igénybe vehető. A havidíjas telefon nélküli ADSL bevezetése jelentős fejlesztéseket igényel a Magyar Telekom részéről, melyek várhatóan 2007 első negyedévében fejeződnek be. Ezzel a szolgáltatással azon ügyfeleknek is lehetőségük lesz ADSL-hez jutni, akik nem rendelkeznek telefonelőfizetéssel.

Újabb ingyenes sávszélességemelés a Magyar Telekom ADSL-hálózatán” bejegyzéshez 8 hozzászólás

 1. Na igen, a felfele savrol nemszol a fama… de szerintem azt legjobb esetben is megduplazzak…

  :( Ez van… Magyar ISP-k ugy akarnak gatat szabni a warezolasnak hogy tiltjak hogy az ember normalisan tudjon feltolteni, mondvan ha nem tud vki normalis sebessegel felfele tolteni nem is all neki vmit neten kozzetenni…

  Aki meg ertelmes dolgokra hasznalna, az meg sziv. En kerek elnezest!!!

 2. Tobb nagyobb hirportal is megirta, tehat egesz biztosra veheted. En is ott lattam. Viszont ez a bejelentes csak a T-COM adsl halozatokra vonatkozik. De gondolom ra kell kontraznia az UPCnek is… mivel ez majd csak jovore varhato, van ideje az UPCnek is bejelenteni… :D

 3. na, tessek. most h nem vagyok otthon…
  remelem bejon a szamitasom es januar vegetol mar 24mbites nettel hasitok… :D hehe, aszem osszesen 13300ft / hó, de eddig 3 an kérték, h ugyanmar, had hasznaljak ők is, szal harmadát kell fizetnem csak… feltoltes 1,3 Mbit/s
  ;)
  holnap repulok haza… ágyő

 4. nekem most 3mbit, ebből lesz 8mbit. feltöltés 384 kbit, remélem azért felmegy 1 mbitre…
  Egyébként:
  A feltöltést nem “korlátozzák”, ez a csomagokkal kiszabott sebesség, amit nemzetközi szabvány ír elő. Ahol más értékeket láttok, ott trükközés van, és legtöbbször el sem éred azt a sebességet.

 5. Nem tudod veletlenul, hogy a TVnet a Magyar Telekom halozatarol nyujtja-e a szolgaltatast? Mert roppantul orulnek neki, ha ugy lenne! Neztem az oladlukat, de nem lattam errol szolo infot. Elkelne mar nalam is egy kis bovites..:)

 6. hmm na ez nem ugy van, hogy t-com a matav halozatat hasznali a sandor kft meg nem. Ahol van kabel, es lehet uzemeltetni ott elv barmely szolgaltato szolgaltathat. Tehat nem attol fugg hogy ki szolgaltat, hanem hol lax pontosan. Katt ide es ird be az iranyito szamod, es megmondja! :)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük