Airport Express és Airtunes és videók

A cikk a BeszeljukMac.com-ról származik, annyira jó kis bejegyzés volt ott, hogy egy az egybe le kellett szednem. Íme: Az Airport Express (AE) tulajdonosok talán egy picit csalódottak, hogy az Apple alapból csak az iTunes szoftveren keresztül engedi meg a zene továbbítását. Szerencsére létezik a Rogue Amoeba (Airfoil nevű) szoftvere, amely képes bármely program hangját az AE-re továbbítani.

Ugyanakkor ez sem tökéletes. A hang ugyan átmegy, de csak késéssel. Ez kifejezetten kényes szempont lehet videó nézésekor, mert az AE-n keresztül lejátszott hang és a megjelenített videó között kb. 2,7 másodperces eltérés lesz. Erre is van megoldás, ha a videó lejátszására a vlc-t választjuk. vlc-n belül megadható a hang késleltetésének az értéke. Ezt a késleltetést „g” billentyűvel növelhetjük (alapbeállítás mellett; az „f” gombbal csökkenthető az érték). Kb. 2700 és 2800 közti értéket célszerű itt megadni, mert úgy tűnik kb. annyi a késleltetés a hardveres elemek között.

Óvatosan nyomkodjátok a „g” billentyűt. Túlzottan gyors egymás utáni változtatáskor, valami miatt nem mindig működik a dolog. Szintén kapcsoljátok be az Airfoil szoftveren belül a „Total Synchronization” beállítást.

airfol

Az MPlayer különböző OS X manifesztációiban is beállítható ilyesmi.

Ennek kétféle módjáról tudok:

1./ Lejátszás előtt a következő paraméter hozzáadásával lehet beállítani a késleltetést:
-delay N
[N értéke pozitív vagy negatív tizedes érték lehet, és ennyi másodperccel késlelteti a hangsávot a videósávhoz képest]
Ha nem terminálból használjátok, pl. az MPlayer OS X ‘preferences’ menüjében lehetőség van parancssoros paraméterek hozzáadására, oda kell csak ugyanezt beilleszteni.

2./ Lejátszás közben pedig (default shortcutok esetén) a ‘+’ és a ‘-‘ gombokkal lehet növelni/csökkenteni a késleltetést, tizedmásodperces lépésekben.

Az Airfoil oldala elérhető itt.

Airport Express és Airtunes és videók” bejegyzéshez 2 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük