RCDefaultApp: Alapértelmezéshez passzintó

Gondolom Mac Os X rendszer alatt mindenki találkozott azzal a problémával, hogy egy filet, vagy akár minden olyan filet, egy más programmal szeretett volna alapértelmezetten megnyitni. Erre egyik lehetőség, ha jobbal kattintunk a filera. Ott a Get Info menüpontra kattintunk, majd a megjelenő ablakba körülbelül középen keresendő az Open With szekció. Itt felüldefiniálhatjuk mivel szeretnénk a filet megnyitni, és ha a Change All gombra kattintunk, ezzel együtt az összes ilyen kiterjesztésű fileval hasonlóképp járunk el. Ez azért valljuk be kicsit körülményes, és így még mindig csak filet tudunk programhoz rendelni, fordítva nem. Na de itt a megoldás.

ExtensionsScreen

A program nem másra való, mint az alapértelmezések definiálására, és átdefiniálására. A programmal egyszerűen átláthatóan rendelhetünk file típusokat programhoz, illetve programokat file típushoz. Akinek kicsik káoszba vannak ezek a mit mivel nyitok meg dolgok annak nagy segítséget nyújthat ez az ingyenes program.

Azon túl, persze hogy file típusokat és programokat rendelünk össze többet is tud a program. Szinte minden alapértelmezést felül lehet vele definiálni. Webcam érzékelésekor milyen program induljon el, és egyéb devicet is.

MediaScreen.

A program elérhető a hivatalos oldalán itt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük