Xorp Blog Podcast

Új Telefonom története

Igen, végre új telefonom van. Eddig csak olyan telefonjaim voltak, amik inkább csak azért lettek megvásárolva (eléggé költséghatékonyan), hogy legyen valami amin hívást lehet intézni és sms-t küldeni… Lassan elérkezettnek éreztem az időt, hogy első körben kinézzek magamnak egy telefont, majd elszánjam magam, összegyűjtsem rá a pénzt, és meg is vásároljam. Így jött el a pénteki nap, amikor is előzetes leegyeztetések után Edittel Budapestre utaztunk, hogy megvásároljam a készüléket. Persze egyből felmerül mindenkibe (aki meg jobban ismer, még inkább hogy megint) miért kellett elutazni a vásárláshoz, Debrecenbe nem lett volna? Ez a telefon a Vodafonenál kapható 60eHuF-ért, de máshol egyszerűen nem. Megkérdeztem, de nem, nem is volt, nem is lesz… Ha nem akkor nem.

Függetlenül, teljesen új telefont vettem. 10%-al olcsóbban. Na de ne siessünk annyira. Már az elutazás se ment könnyen. :) Edit ugyanis bejelentette, jönne a rokona, aki még az ottani Outletbe szeretne körülnézni… A vége az lett, hogy szegény Edit megvette a rokona jegyét is, és a kis srác meg nem jött… Semmi gond, legalább nyugodtan eljárkálunk majd a fővárosban. InterCity-vel mentünk fel. Fényes nappal képesek voltak kirabolni. 2100HuF-ot kellett a jegyért fizetnem. Budapest, oda-vissza (1660HuF diákkedvezménnyel), plusz a helyjegy. Arról nem is írnék hogy dohányzóba volt már csak hely, és úgy működik a jegyfoglalás, hogy 1 nappal hamarabb át kell venni. Normálisak? Na, fent voltam a vonaton, Edit Püspökladánynál felszállt hozzám, és utaztunk. Szolnok környékétől neki indult a zuhé. Egész végig esett az eső Budapestig. Leszálltunk és a Keletiben járkálva egyeztettem telefonon a sráccal, merre jár, és hol várjuk. A Tököli felőli parkolóba odaálltunk az eresz alá és vagy 30 percet végigfagyoskodtunk. Egy piros rövidnadrágos srácot vártunk… Mindenkiben már őt láttuk felfedezni. :) Autókat néztünk, talán az az Opel, Renault… Erre befordul egy vadi új csillogó gyönyörű Mercedes terepjáró a parkolóba. Edit egyből poénból megjegyzi, hogy na majd ez… Én csak mosolygok és nézek tovább a távolba. Erre a terepjáró előttünk megáll és integet benne a srác. Köpni nyelni nem tudtam, mivel az autó saccra is többet érhet a családom összes vagyonánál, és meg kell valljam tényleg gyönyörű volt. Beszálltunk, egy tömzsi, nagyobb, darab alacsony srác kedvesen udvariasan köszöntött minket és rátértünk a lényegre. Leellenőriztem a telefont, közbe váltottunk pár szót. Közbe kiderült, hogy a főnökéjé a telefon, és nem volt vele megelégedve, mert nem látta a “kis betűket rajta”… A srác a mercivel amúgy táplálékkiegészítőket árul. :) Letudtuk az üzletet, és elváltunk. Mivel olyan undorító idő mint akkor régen volt, minden féle sétálás és kinti programot kivertünk a fejünkből. Keletiből a következő IC csak 2,5 óra múlva indult volna, és hogy jegy legyen még rá, szinte a nullával volt egyenlő, tehát átindultunk a nyugatiba. Két metró, 5 megálló, 1 átszállójegy, 230Ft. 10 Perc utazással tettük meg a távot, úgy hogy 1,5 percet kellett mindig várnunk a metróra. Hasonló távot kell megtennem Debrecenben az állomásról, otthonig. 2 busszal kéne ezt megtennem a két legforgalmasabb vonalon. Átlagba 40 perc alatt tudom ezt megtenni. Nincs átszálló jegy lehetőség, aki ezt akarja utánam csinálni az 2x170HuF-ot kell fizetnie. Elgondolkoztató a dolog. Na mind1. Nyugatiba egy hatalmas közvetlen vonat várt minket. Ha nem volt 15 vagon egy se. Ülőhely pedig alig. Legelső vagonba találtunk két helyet. Az út folyamán volt, hogy 8-an ültünk bent. Durva volt. Persze végig telefonnal játszottunk, és Szolnok után már arra is volt hely, hogy a PowerBookommal próbálgassam a funkciókat… 3,5 óra hosszú utazás után hazaértem. Elégedetten, nagy mosollyal az orcámon. :)

Nagyon sok jó dolgot fedeztem fel a telefonon, és persze Mac-el való lehetőségeit. Erről majd még sokat lehet olvasni a Xorp Podcast Blogon. Ezért létre is hozok egy új kategóriát, Telefon néven. Innentől ez alatt fognak megjelenni a Telefon(om)-al kapcsolatos írások.

Categories: Általános, Informatika, Telefon

Új Telefonom: Nokia 6131 » « r3tk féle pókerparty

5 Comments

  1. most csak en vagyok vaksi, vagy tenyleg nem irtad le, h milyen telorol van szo? ha elozo bejegyzesekben benne volt akkor pardon, azokat most nem olvasom… :)
    G

  2. Hehe… probaltam ugy befejezni, hogy utaljak ra, hogy ezutan jon majd minden a telefonrol… :) ez csak az utazas es a telefon koruli hercehurca tortente… majd ezek utan figyelj! :) Mert csak most jon majd a java…

  3. Mindent vennék használtan csak telefont nem :) Eddig kettőt adtam el ugy hogy kb 3 napjuk volt hátra… ilyen ez a beázás… De azért sok sikert :)

  4. Hat kinek a pap kinek a pappne…

    Csak en azzak el ne a telefon :)

Leave a Reply

Copyright © 2020 Xorp Blog Podcast

Theme by Anders NorenUp ↑

%d bloggers like this: