Ugró Béka hajtogatása

Zsiros Laci kollégámnak van egy rémes, ámbár annál mulatságosabb szokása. Ha unatkozik, fog egy darab papírt, és békát hajtogat belőle. Nem számít neki a méret, az anyagminőség, többnyire az sem, hogy az illető akar-e békát vagy sem. Valamilyen oknál fogva elkönyvelte, hogy én rajongok a békákért (nem), így akármikor készít egyet, folyton hozzám hozza őket. Már olyan tetemes mennyiség összegyűlt, hogy tennem kellett valamit. Ezért külön a munkahelyemen rendszeresített békatartót hoztam létre. Karácsonykor megígértem, hogy kiengedem őket, és Laci megnézheti, hogy az elmúlt négy év megmaradt békái, hogy is festenek.

IMG_1380

Hogyan Hajtogassunk Ugró Békát?

Esetleg, ha valaki kedvet kapott a békák hajtogatásához, álljon itt az útmutató is hozzá.

Amire szükségünk lesz
15×15 cm-es mintás papír

Alaphajtások

Kezdjük a két átlós hajtással a színes oldalon, fordítsuk meg a papírt és a fehér oldalon csináljuk meg a két felezőhajtást. Az átlós hajtások így színével felfelé, a felezőhajtások pedig lefelé lesznek láthatóak. Hajtsuk össze a papírt háromszög alakúra a hajtásvonalak mentén. A két alsó csúcsot hajtsuk fel a háromszög tetejéhez, de most csak a két felső réteget kell így behajtani. Élezzük alaposan le a hajtásvonalakat. Majd ismét hajtsuk be ennek a két szélét, és ezzel megkapjuk a „fagyitölcsér” formát.

A béka kialakítása

Fordítsuk meg a formát, és hajtsuk be a felezővonalhoz a két szélét, ezek lesznek a béka lábai. Majd belülről kifelé hajtsunk egyet-egyet a két szélén, ahogy az a videón látható. Most egy úgynevezett cikkcakk hajtást fogunk megcsinálni. Hajtsuk fel a béka „lábait” a tetejéig, de nem teljesen a legtetejéig, majd felezzük meg a láthatóan legnagyobb részt. Ezzel kész is van a békánk, már csak annyi van hátra, hogy a fején felhajthatjuk a csücsköket, és így már szemet is varázsoltunk a békának.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük