Subtitles – Automatikusa feliratkozás

Kétezres évek egyik legnagyobb úttörője az interneten terjedő filmek és sorozatok. Több olyan tartalom is van, amit könnyebb beszerezni az Interneten, míg megvárni amíg a bürokratikus rendszer elérhetővé teszi azt hazai környezetben. Régebben még romlott minőséget kellett ilyen esetekben élvezni. Manapság viszont zömében a tartalmak minőségével sincs hiba. Az egyetlen gond a megfelelő felirat azoknak, akik nem birkóznak meg az eredeti hangsávval. Mint például én.

Renátó kollégám szokott idegesíteni azzal, hogy szinte minden sorozatot a megjelenését követően meg is néz. Számára nincs szükség magyar fordításra, maximum az angol nyelvű feliratot teszi rá. Neki ez elegendő. Én egyszerűen ekkor csak azt mondom neki fennhangon, hogy DE ÉN NEM TUDOK ANGOLUL! Ez örök performance kettőnk között.

Már írtam a TVShows alkalmazásról, ami automatikusan letölti számunkra a kívánt sorozatot. Sajnos a megfelelő, és magyar nyelvű feliratot nem tudja. Viszont erre találtam most egy alkalmazást.

Subtitles

screenshot

Az alkalmazás neve csak ennyi. Subtitles. Jelenleg a 2.0-s verziónál jár. Az alkalmazás teljesen ingyenes.

Az alkalmazás egy kis filmes csapóként jelenik meg. Egyszerűen ebbe kell bedobnunk a média file-t. Ezek után az alkalmazás megtalálja a megfelelő feliratot, és a média file nevével megegyezően lementi a megfelelő feliratot. Egyszerű és gyors.

Bár nem ismert a működési elve, és kevés dolgot állíthatunk be, én úgy gondolom, hogy az opensubtitles.org-ot használja. Ez nem látszik, és más feliratos oldalt sem adhatunk meg. Az egyetlen amit megadhatunk az elsődleges nyelv, illetve a másodlagos nyelv. Alapból az elsődleges nyelven elérhető feliratokat fogja keresni nekünk az alkalmazás. Majd ha az elsődleges nyelven semmit sem talál, akkor megnézni a másodlagos nyelven.

Továbbá azt állíthatjuk be, hogy a meglévő feliratot felülírja, vagy ne.

Összegzés

Egy egyszerá alkalmazás ez. Nem kell sokat várni tőle. Az alkalmazás megspórolja nekünk az opensubtitles.org-on való keresést, és a megfelelő verzióhoz társítást. Természetesen csak az elérhető feliratok között képes keresni, de arra tökéletes, és ingyenes.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük