Sleep Cycle alarm clock

A Movies iPhone alkalmazásról írtam már. Az az alkalmazás a napi mozgásunkat volt hivatott rögzíteni és kiértékelni. A Sleep Cycle alarm clock viszont az alvásunkat.

Mi kell hozzá?

Fontos, hogy ez az alkalmazás sem igényel valamilyen új eszközt, bigyót, elegendő csupán egy iPhone-t használnunk. A fizetős, 1$-os alkalmazás elengedő csupán ahhoz, hogy rögzítsük, majd kiértékelhessük alvásunk minőségét és hosszát.

Mit kell tennünk?

Elég elindítani az alkalmazást, majd kijelzővel lefele az ágyunk sarkába tenni, a fejünk mellé. Ha valakinek olyan ruganyos lepedője van mint nekem, amit a sarokban kell a matracra húzni, annak ajánlom hogy ide a sarokba tegye a készüléket.

mzl.nzkuietm.320x480-75

Hogy működik?

Magam sem tudom. Nem igazán részletezik a mikéntjét. Gondolom a telefon a mozgásunkat figyeli. Márpedig ha mi mozgunk a ágyon, akkor az iPhone is mozogni fog. Ha nem mozgunk akkor mély alvásban vagyunk, ha pedig mozgunk akkor nem. Persze ez nem tudom mennyire felel meg a valóságnak, és az is lehet, hogy ennél sokkal bonyolultabban méri a program is az alvásunkat. A lényeg, ami a lényeg, méri és szép grafikonokat rajzol nekünk.

Alvások

Ilyen napi grafikonokat kapunk egy éjszaka után.

mzl.lyeyzsxm.320x480-75

Ezen látszik mennyit aludtunk, mikor milyen fázisban és mennyit tartózkodtunk. Végül is minden fontos dolog egyetlen egyszerű képernyőbe zsúfolva.

Amennyiben már legalább 5 rögzített alvásunk van, akkor ennél összetettebb kiértékeléseket is kaphatunk, ha portré módba fordítjuk a telefonunkat.

mzl.epifaigh.320x480-75

Ébresztés

Természetesen, ha valami figyeli az alvásunkat, akkor képes arra, hogy a megfelelő pillanatba keltsen fel, és ne amikor a legmélyebb álmunkban vagyunk.

Elég csupán megadnunk, meddig akarunk felkelni. Az alkalmazás az időpont előtti fél órás fázisban fog a szerinte legideálisabb időpontban felébreszteni. Tehát, ha reggel hétre állítjuk be, akkor fél hét, és hét között fogunk ébresztőt kapni.

mzl.lgshftmc.320x480-75

Közrejátszó tényezők és értékelés

Amennyiben engedélyezzük az alkalmazásban, úgy minden éjszaka előtt lehetőségünk van megadni pár alvást befolyásoló tényezőt. Edzettünk-e, ettünk-e éjszaka, teát, kávét fogyasztottunk-e. Illetve a felkelés után értékelhetjük, hogy hogy éreztük, mennyire keltünk kipihenten. Ezeket az információkat is figyelembe fogja venni a program a hosszú távú értékelések esetében.

Humbuk vagy tényleg működik?

Nem vagyok 100%-ban meggyőződve egyikről sem. Használom azóta is rendszeresen, de ugye nem tudom mennyire valós. Az igaz, hogy azóta valóban úgy érzem, hogy mély alvási ciklusomban nem ébresztett a telefon. Viszont a grafikonok. Mennyire reális? Azzal kapcsolatban azért szkeptikus vagyok. Hajlamos vagyok hinni és tovább tovább használni, ha már megvettem.

Ajánlani nem ajánlom senkinek, viszont akit érdekel a téma, azt nem szeretném elrettenteni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük