Sky Gamblers: Air Supremacy

Nem olyan régen adtam hírt, egy nagyszerű és ingyenes repülős játékról iOS platformra. Ez volt a MetalStorm: Wingman. Egy másik fejlesztő csapat, és természetesen teljesen más néven, de a Wingman alapjaira hozott létre, egy új játékot. Aki a már említett ingyenes, régi konstrukciót szerette, az imádni fogja ezt az újat.

Grafika

Személy szerint a Wingman grafikájával sem volt semmi problémám, de a Sky Gambelers egy új szintre lépett. Csodálatos egyedi víz képzés, részletes táj, és megjelennek végre a teljes városok, és felhőkarcolók. Olyan apró és izgalmas dolgok is megjelennek, mint hidak, völgyek.

Irányíthatóság

Alapvetően az irányítás a megszokott módon történik. Az iPhone előre döntésével lefele, hátra döntésével felfele húzhatjuk a gép orrát. A balra, jobbra fordítással pedig a megdöntött irányba dől meg a repülő is.

Természetesen itt is működnek a speciális kitérő manőverek, ugyan úgy a gép közepéről kell az ujjunkat valamelyik irányba húznunk.

Fegyverek

A Wingman-ben két féle fegyverünk lehetett. Rakéta és gépágyú. Az Sky Gamblers-ben két féle rakéta és gépágyú érhető el. A rakéták célzása a már ismert bemérésen alapszik. Ha egy célpont elég közel van, és pár másodpercig a célkeresztben marad, akkor a célzórendszerünk beméri, és ezek után a rakéták követni fogják a célt, ha elmozdul is.

A két rakéta sokban különbözik. A nagyobb hatótávolságú egyszerre csak két karétát tud betárazni. A kisebb hatótávú viszont egyszerre négyet. A rakéták újratöltése jó pár másodpercet igénybe vehet.

Addig is használhatjuk a gépágyút. Ebben nagy újdonságot hozott ez az új játék. A gépágyú használata mostmár sokkal realisztikusabb. A levegőben sem arra kell lőni ahol jelenleg az ellenség található, hanem abba az irányba, amerre megy. Ebben egy kis narancssárga célkereszt lesz segítségünkre. Ez fogja mindig, minden repülő ellenség esetében jelölni, hogy merre kell a géppisztollyal lőni.

Újdonságként jelent meg, még egy új eszköz. Bár a fegyverek közé sorolom, de ezzel nem lehet megsebezni semmit. Pont ellenkezőleg. Amennyiben befogott valaki minket rakétával, abban az esetben nem csak manőverezés segítségével kerülhetjük ki a robbanófejeket. Kilőhetünk öt alkalommal rakéta eltérítő eszközöket, amik megzavarják a rakéta célkövetését, és helyettünk azokban robban az ellenséges töltet.

Játéklehetőségek

A Wingman talán ebben volt a leggyengébb. Bár utólag megjelent a Champing mód, de azt is gyorsan végig lehet játszani. A Sky Gamblers több érdekes champing módot kínál. Ezen túl:

– Quick Match
– Dogfight Missions
– Survival
– Free for All
– Team Deathmatch
– Capture the Flag
– Defend the Base
– Free Flight
– Last Man Standing

Ezek mellett a multiplayer rész is nagyon intelligens:

– Local Wifi
– Online
– Game Center Match
– Head to Head

Összegzés

A Sky Gamblers: Air Supremacy egy nagyszerű játék azoknak, akik egy jó repülős játékot keresnek. Kiválló grafika, izgalmas játékmenet, és realisztikus irányítás. E mellett csak plusz extra a rengeteg különféle játékmód, és több játékos támogatottság. Az Game Centernek hála, akár négyen is játszhatunk, méghozzá OSX és iOS platformokon is.

A játék ára most akciós 3$. Mindenkinek csak ajánlati tudom.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük