Bérkalkulátor+

Újabb hasznos alkalmazást szeretnék ajánlani, ami régóta társam az iOS-en. Nem használom napi rendszerességgel, viszont több alkalommal is jó újra és újra kiszámolni, hogy mennyi is az annyi. A mai világban senki sem lehet biztos a helyében, illetve az emberek sajnos rá vannak kényszerítve, hogy valami újat, jobban fizető dolgot találjanak maguknak.

Eddigiekben valamelyik ismert bérkalkulátor oldalt vettem igénybe, ahol a bruttó bér megadása után sok-sok soron keresztül láttam, hogy milyen címen mennyit vonnak le, majd a nettó béremet.

Ez egyrészről sok olyan információt tartalmazott, ami számomra feleslegesnek bizonyult, másrészről ronda is volt, és végül internet kapcsolat nélkül használhatatlan.

Nexon Bérkalkulátor+

A NEXON volt az előző munkahelyemen a könyvelésért, és bérszámfejtését felelős cég. Így amikor megláttam, hogy egy iOS (csak iPhone) alkalmazásuk elérhető, és ingyen egyből kipróbáltam. Nem kellett csalódnom.

Az alkalmazás nem vész el a részletekben, minden szinten a lényegre koncentrál. A kezdő képernyőn három kört fogunk látni, a közepén egy összeggel. Ez akarja szimbolizálni belülről kifelé a nettó, bruttó bért, és a cég összes költségét.

A jobb alsó (bruttó) gombbal választhatunk, hogy melyik összeget akarjuk megadni. Amint megadjuk a bruttó, nettó, vagy összes költség értékét, azonnal kalkulálásra kerül a többi érték. Ezen túl lehetőségünk van béren kívüli juttatások felvezetésére is.

Természetesen újabb kis gömbök formájában ez is meg fog jelenni a képernyőnkön.

Amennyiben a telefonunkat a beállított értékek után elforgatjuk, és hosszában tartjuk, akkor a körös nézet helyett téglalapokat fogunk látni. Ebben a nézetben választhatunk havi és éves értékelést is.

Összegzés

Ez az alkalmazás, egy nagyon eltalált eszköz a bérkalkulációra. Vizuálisan egyértelmű, és nem vész el a részletekben.

Én magam részéről örülnék még egy olyan éves nézetnek, ahol be lehet iktatni éves szinten járó bónuszt, illetve túlórákat, illetve ügyeleti díjakat. Ezen túl hasznos lenne ha ilyen éves terveket el lehetne menteni, majd ezeket összehasonlítani. Gondolok arra, hogy egy jelenlegi bérezést, illetve egy ajánlatot.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük