Kingdom Rush

Még Szegedi Laci barátom szoktatott rá a „Tower Defense” egyszerű, általában flash alapú játékokra. Sok jó és aranyos ilyen játék van, de a Kingdom Rush számomra kiemelkedik a játék élmény, és kidolgozottság szempontjából. Először én mint flash játék találkoztam vele, és vittem végig. Nemrég fedeztem fel, hogy iOS-re is elérhető, méghozzá az iPhone verzió ingyenesen.

Tower Defense játékok

Ha esetleg valaki nem ismeri, hogy ezek a játékok min alapszanak, röviden bemutatnám. Van egy tetszőleges pálya, amit általában egy kacskaringós út szel át. Ezen ez úton fog jönni különböző hullámokban az ellenség. Azt kell megakadályoznunk, hogy ezt az utat meg tudja tenni az ellenséges egység. Ehhez pedig az út mentén minden féle tüzelési képességgel megáldott szerkezetet kell telepítenünk.

Ezeket természetesen fejleszthetjük, amivel nagyobb hatótávot, sebzést, vagy újratöltési képességet nyerhetünk.

Végülis nem más ez, mint egy egyszerű stratégiai játék, amibe nem kell órákat beleölni, viszont nagyon függővé válhat tőle az ember.

Kingdom Rush

A Kingdom Rush, egy nagyon szépen megrajzolt játék. A történet a középkorban játszódik, a lovagok, varázslók és kastélyok korában.

Egy térképet végigjárva kell a történetet megismernünk, viszont minden pontban az ellenséges katonák, szörnyek, folyamatosan érkező hullámától kell megóvnunk magunkat.

Ehhez négy féle telepíthető véderő lesz segítségünkre.

Az íjjászok, a bombázók, a varázslók, és a katonák. Érdemes ezekről kicsit több szót is ejteni.

Íjjászok

Alapvetően kis sebzéssel bíró, de folyamatosan tűzelő véderő, mely földi és légi célpontok ellen egyformán hatásos.

Bombázók

Nagy sebzése van, viszont nagyon lassú és lomha ágyúzó építmény. Csak földi ellenfelek ellen.

Varázslók

Földi és repülő egységek ellen is hatásos. Mágikus golyókat lő az ellenfélre. Jó a sebzése, kicsit lomha az újratöltődése.

Katonák

Ez az építmény nem tüzel. Három katona jelenik meg, melyeket az útra terelhetünk tetszőlegesen, az épületünktől, egy bizonyos sugarú köreben. Ezek az úton megérkező ellenségekkel leállnak harcolni. Kicsi a sebzésük, viszont amíg harcolnak feltartják az ellenséget, így a többi egység közben tüzelhet.

Fejlesztés

Természetesen játék közben fejleszthetjük az ellenség megsemmisítésért kapott összegekből ezeket a telepített létesítményeket. Két, három alkalommal általánosságban fejleszthetjük a képességét, majd a fejlesztés két lehetőséget ad meg. Ekkor az építmény egy új szintre lép, és valami speciális tulajdonsággal ruházza fel. Ez mind a négy típusnál más és más lehet.

Persze fejleszteni nem csak a játék közben, hanem két játék között is lehet. Ilyenkor nem a véderőnket, hanem az általános játékmenetet fejleszthetjük. Több életet, erősebb képességeket, és speciális dolgokat vásárolhatunk a játék közben gyűjtött gyémántokból.

Összegzés

A Kingdom Rush nagyon szép, és megfelelően összetett Tower Defense játék. Amennyiben az illető szereti az ilyen stílusú stratégiai játékokat, úgy ez az App rengeteg izgalmas percet tud szerezni. A folyamatosan nehezedő pályák, fejlesztési stratégiák, és a menet közben felhasználható két féle varázslat megfelelően izgalmassá teszi a játékot. Csak ajánlani tudom mindenkinek.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük