Saját képregény: Előtető project

Még 2013 nyarán történt, hogy Tamás barátom meginvitált engem és Lacit, hogy segédkezzünk az új ötletében. Mivel vidéken nem is ember az, aki nem tud flexelni, így úgy éreztem, hogy ezen a kalandon végre büszkén húzhatom ki magam a kétkezű munkából élő emberek között is. Persze mint általában, most se tudtam mi is fog rám várni.

Előtető project

A feladat a következő lett volna. Adott egy közös belső udvar, ahova a ház bejáratai ajtaja is nyílik. Jobb oldalt fal, szembe pár méterre megint fal, az udvarról tehát egy irányból lehet megközelíteni a ház bejáratai ajtaját. A család eddig is sokat használta ezt a kis saját részt udvarként, de mégsem funkcionált teraszként. Pont azért mert nem volt teteje. Ezért Tamás kitalálta, hogy a falakra szerkeszt egy trapéz alakú tetőszerkezetet, arra pedig egy kis előtetőt helyez. Rossz időben megvéd az esőtől, a ház bejárata télen sem fog a hótól szenvedni, nyáron pedig árnyékol, így méltán lehet majd teraszként is kezelni ezt a területet.

eloteto_rajz

Mert a régiek még tudtak…

Tamás sokszor megrögzötten a régi szocialista kor szerelmese tud lenni, de el kell ismerni, hogy a kort jellemző „csináld magad mozgalom” példás képviselője. Ha a ház körül kell valamit tenni, akkor az biztos, hogy saját igények szerint, saját felszereléssel, és saját erőből valósítja meg. Ez a fajta habitus pedig a régi korokkal egyre inkább kezd kiveszni az emberekből. Tamás most is előre megvásárolt minden szükséges alapanyagot. Csavarokat, zártszelvényeket, polikarbonát tetőt, festéket, illetve azokat a szerszámokat, amik pont nem voltak meg neki.

Aki hozzám hasonlóképpen nem jártas ilyen dolgokban, az velem együtt csodálkozott volna arra, hogy milyen súlyú és szilárdságú anyagokat kellett megmunkálni. Hogy a flex nem csak hangos, és szikrákat szóró, de a korongok milyen gyorsan elkopnak a fém megmunkálásánál. Illetve a kedvencem a hegesztés. A munka közben, azt is megtudhattam, hogy mennyi féle különböző hegesztési típus létezik, meg persze azt is, hogy egy profi ember kezében pörgős a munka, és szépek a varratok, de ha már magad csinálod, akkor igazán nagy kihívás egy fekete szemüvegen keresztül a hegesztő fejét egyensúlyozni, plusz másik kézzel adagolni az elektródát.

A képregény

A hihetetlen meleg ellenére én nagyon jól éreztem magamat, és rengeteg hasznosat láttam, és tanultam. Mivel én nem tudnám szakszerűen bemutatni a folyamatot, így úgy döntöttem, hogy a vicces végén megfogva a történetet egy képregényt csinálok az eseményekből. Bízom benne az ott lévőknek kellemes emlékeket fog szerezni, akik pedig nem voltak ott, azok pedig jól fognak szórakozni rajta.

eloteto_project

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük