Rejtő Jenő – Az előretolt helyőrség

Második Rejtő könyven is túlestem. Teljesen más volt, mint a 14 karátos autó, ennek ellenére rengeteg hasonlóság is fellelhető a két írásban.

A hangoskönyv

eloretolt_helyorseg

Sajnos csak utólag vettem észre, hogy Reviczky Gábor előadásában is elérhető ez a mű. Sajnos én egy ismeretlen női szerzőtől hallgattam végig a 7 óra 52 perces előadást. A hölgy még a régi kazettás időkben rögzítette ezt a felolvasást, és sajnos elég sok kivetni valót találtam benne. Sok benne az elcsuklás, illetve pontatlanság, de ezen még túl tudtam volna lépni. Viszont teljes mértékben ugyan azon a hangon olvassa fel az egész cselekményt és a párbeszédeket is.

Márpedig a műben vannak elég komplex, és sok szereplős beszélgetések, amik ezáltal nagyon összekeverednek.

Ennek ellenére lehetett követni a cselekményt, de sokat rontott az élvezetén. Így, aki hangoskönyvként akarja ezt a művet meghallgatni, annak ismeretlenül is a Reviczky félét ajánlom.

A történet

Számomra Az előretolt helyőrség egy jó krimi volt. Tele rejtélyekkel és furcsa már már természet feletti csodákkal. Persze nem híres nyomozók fognak nekiállni megfejteni a titkokat, hanem egy hivatás közben meghalni igyekvő és viccesen bájos légiós közlegény.

Ahogy haladunk a cselekményben, úgy fog viccesen kirajzolódni ez a krimi, ahol a végén nagy a tét. E közben viszont rengeteg félreértés, halál, és merénylet fog történni.

A már említett hangoskönyv minőség miatt volt, hogy belekeveredtem a cselekményben, de szerencsére a történet egy nagy és összefoglaló befejezéssel ér véget, ahol mindent elmagyaráznak, és minden a helyére kerül. Mikor ki, mit tett és miért.

Hivatalos Ismertető

„Si l’on savait… Si l’on savait…” – halk női hang dúdol egy kísértetjárta orani házban, majd néhány héttel később a sivatagban. Egyszemélyes hallgatósága mindkét alkalommal Galamb, az elcsapott tengerészkadét, aki idegenlégiósnak állva „vaslogikával” nyomoz egy régi bűnügy elkövetői és a bájos éneklő kísértet után. A kalandok középpontjában álló krokodilfejes óra titkára végül a Szahara és az őserdő határán derül fény, ott, ahol – az utolsó oázison is túl – az előretolt helyőrség áll.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük