Olcsóbb lett a Shuffle

Bár az Apple cég épp a hírhedt “drágaságáról” ismeretes széles körben, mégis az utóbbi időben egyre több olyan almás hírt lehet hallani, ahol mégis az árak leszállítását jelentik be. Ez persze egyaránt jelentheti, a gyártási technológia vagy egyéb járulékos költségek csökkenését, vagy akár az elmaradt érdeklődést is.

ipod_shuffle_five

Az érdekes minden esetre, hogy az almás cég az iPod és MacBook rendelésein is kénytelen volt csökkenteni a gyárak felé. Ettől mondjuk a lényeg nem változik.

Az Apple 49 dollárra csökkentette jelenleg kapható, egy gigabájtnyi zenei állomány tárolására alkalmas lejátszójának, az iPod shuffle-nak fogyasztói árát, amely hazai viszonylatban 14400 forintos vételárat jelent. Bár az Apple hazai weboldalán még a 23990 forintos árat találjuk, a kiszállítások már a mai napon is az új áron történtek, függetlenül attól, hogy a megrendelés még a drágább ár ismeretében került elküldésre.

A shuffle két gigabájtos változatára még várnunk kell, de az Apple magyar weboldalán található információs telefonszám felhívásakor a telefonos ügyintéző elmondta, hogy bár a termék egy-két héten belül érkezik csak hazánkba, azokból a piacokból kiindulva, amelyek már ismerik e két gigabájtos modell árát, előrejelezhető, hogy nagyjából a korábbi egy gigabájtos árán, vagy ezalatt kicsivel lesz majd megkapható.

Az iPod Shuffle különleges jellemzője, hogy kijelzőt nem tartalmaz. Ennek hiányát az Apple a shuffle névvel ellensúlyozta, amely egyben utal a véletlenszerű lejátszás-üzemmódra is, de erre szinte mindegyik olcsóbb, és emellett kijelzővel is ellátott MP3 lejátszó alkalmas. Az övcsipesszel ellátott shuffle tömege az egy és a két gigabájtos változat esetében egyaránt 15 gramm, mérete 41,2×27,3×10,5 milliméter, utóbbi vastagságra utaló adat a az említett csipesz és a fülhallgató csatlakozója nélkül akár felezhető is.

Csak kis érdekességként a hazai árképzésről:

Shuffle ára: 23 790 Ft, ebből Artisjus adó: – 1 600 Ft, vagyis bruttó 22 190 Ft, az nettó 19 325 Ft.

Ezt leosztva a kinti régi 79 USD-s árral kijön, hogy 293,5 Ft-ot fizet a Shuffle tulajdonos. Érdekes árképzés persze, ami nem csak a Shuffl esetén figyelhető meg természetesen.

Olcsóbb lett a Shuffle” bejegyzéshez 2 hozzászólás

  1. Én mostanában gondolkoztam el azon, hogy iPhone-t kéne hozatnom ismerőssel USA-ból, pont emiatt az árképzés miatt ami Magyarországon van, meg azért tőlünk nyugatabbra is a dollár és az euró 1:1-es átváltása miatt.
    Átszámolva 89ezer Ft az iPhone (16gigás), de mire ide eljut 130-150 lesz belőle!

  2. Pontosan ez az en egyik nagy bajom, de oszinten megvalva en azt az arat is hajlando lennek kifizetni, ha a mostani kartyamat beleraknam es siman menne. Minden szivas nelkul. Engem kifizetten nem vonz a forumolvasgatas, es megy, e nembiztios hogy fog is, meg kitudja hogymegy, es 2-3 program kell hogy menjen az en magyar kartyammal… Szoval, legyen draga, legyen olcso… de legalabb a lehetoseget ne vegyek el tolem!! :(

    Remelem befogja latni az Apple is. Es ezt a mostani uzleti modellt nem eroltetni annyira tovabb. Nekem mar igazabol az is eleg lenne ha legalabb MINDENHOL kaphato lehetne. De ez feltetelezne azt hogy mindenkivel kiepitik az aktivalast vs voicemail vs bemeros dolgokat… Vagy mondjuk elfelejtenek az aktivalast es a voicemail egy extra dolog lenne…

    Biztos hogy lenne megoldas csak ez most penzrol szol sokrol, amit nemfeletetlenul erzek ugy hogy igy kifizetodo teljesen.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük