Xorp Blog Podcast

Nyomkereső

Meg kell mondanom, hogy a Bőrharisnya után olvasott ámbár előtte megjelenő (és anyukám által megtalált) kötet, melynek címe Nyomkereső, újabb nagy hatást tett rám. Teljesen más hatása van ennek a résznek. Főleg a hölgyek köré fonódik hősünk, és a lánykérés rögös útján végig kell ősz fejével mennie. Persze ez a történet se szerénykedik rejtélyben, furmányosságban, és indiánokban. Engem ez a kötet is teljesen magával ragadott. Egyszerű a szerkezete. talán kicsit túl egyszerű is. :) Mégis mindenkinek csak ajánlani tudom kedvenc hősünk és állandó indián barátja e kalandját is.

Na és akkor jöjjön a hivatalos bemutatás:

A Bőrharisnya-történetek harmadik kötete a Nyomkereső. Főhősei az előző két regényből (Vadölő, Az utolsó mohikán) jót ismert Natty Bumpoo, aki most a Nyomkereső nevet viseli, és elválaszthatatlan delawár indián társa, Nagy Kígyó. Közös barátjuk, Dunham őrmester kedvéért “szolgáinak” az Ontario-tó melletti Oswego erődben. Egyik fontos feladatuk, hogy az erődbe vezető úton védelmezzék Dunham leányát, Mabelt és kísérőjét. Az őserdőben szükség is van leleményességükre, bátorságukra: mingó indián csapat támadásával kell megbírkózniuk, majd sebes folyású, zuhatagos hegyi patakon kell úsztatniuk fakéreg csónakjukat, hogy mielőbb az erődbe érjenek. De kalandjaik még csak ezután kezdődnek! A tó elrejtett, kis szigetén – Dunham vezetése alatt – angol előőrs állomásozik. Árulás folytán váratlan írokéz támadás áldozata lesz a kis csapat nagy része, köztük Mabel apja is. Vadölő és Jasper kapitány csak Mabelt és néhány katonát tudnak megmenteni. Habár Dunham meghal, a regény végén minden jóra fordul, még a szerelmi bonyodalmak is rendeződnek. Nyomkereső és Nagy Kígyó nyugodt szívvel hagyják el az erődöt, hogy másutt hasznosítsák bátorságukat és tapasztalatukat. – A fordulatos cselekményű, izgalmas történet a 10 éven felüli gyerekolvasóknak ajánlható.

nyomkereső

Categories: Könyvek

Új MacMini – Inteles széria » « Application Update

1 Comment

  1. ja. ez jo konyv. apam engem is ezzel traktalt egy idoben. indianosat nem szeretek olvasni. vhogy uncsi. jobb filmben.
    mas szeretek, felreertes ne essek. pl. mindenfele depis storykat. (:D
    najonem. igazabol nem olvastam el ezt sem. :( nem adtam neki eselyt. talan egyszer. vagy az en gyerekem. vegulis O is en vagyok egy kicsit… :)
    komolyra forditva: egyebmasiranyu konyvek jobban lekotnek
    de olvasni jo! O.o

Leave a Reply

Copyright © 2021 Xorp Blog Podcast

Theme by Anders NorenUp ↑

%d bloggers like this: