Narnia Kónikái 4. – Caspian Herceg

A Narnia krónikái következő része a negyedik mely a Caspian Herceg nevet viseli magán. Kíváncsian vártam, ez most mely időszakot fogja Narnia történelméből feldolgozni, mivel az előzőből a már ismert, bár be nem mutatott négy király uralkodásának időszaka lett górcső alá véve. Most viszont hatalmasat ugrunk az időbe. Narnia dicső kora már sajnos letűnt. Hőseink is idősebbek lettek, mégis Susan kürtje visszarántja őket a mesebeli világba.

Ott persze szépen fény derül mindenre, és a nagy harc is végbemegy. Végül is Aslan is szerepet kap a történetben, de az eddigi nyílt és kedves Aslan helyett most egy szigorú és annál irányítóbb jellemet ismerhetünk meg, és két állandó hősünktől el kell a későbbiekben búcsúznunk. A történet most is leköti a figyelmet, bár én most először találtam kicsit uncsi részeket is. Mindenképp kötelező darab amúgy. :)

CASPIAN HERCEG
NARNIA KRÓNIKÁI 4.
LEWIS, C.S.

Kiadó: M & C KFT.
Oldalak: 296
Borító: FÛZVE
Kiadás éve: 2005
ISBN: 9637342532
Fordító: LISZKAY SZILVIA
Nyelv: MAGYAR
Kiadás éve: 2005

Ismertetõ
Narnia birodalmának titokzatos törtenetét hét kötetben mondja el a világhírû angol szerzõ, C. S. Lewis, ezek közül az elsõt, Az oroszlán, a boszorkány és a ruhásszekrény címût vitte filmre a Walt Disney Pictures és a Walden Media.
A Narnia Krónikája a Jó és Rossz örök háborúját meséli el. Olykor a csatamezõn, nyílt küzdelemben csap össze a fény az árnnyal, máskor a szív rejtett zugaiban.
Ám legyenek az ütközetek akár a lélekben, akár a harcmezõn: minden összecsapás meghatározó erejû. Olyan utakon kalandozhatunk, amelyek a világ végére vezetnek, fantasztikus lényekkel köthetünk ismeretséget, megtudjuk, mi az árulás, mi a hõstett, mit jelent megnyerni vagy épp elveszíteni egy barátot. Kalandos utazás ez a fantázia birodalmában, ugyanakkor a legmélyebb valóságban. A kiadó sorozatban jelenteti meg a rajzokkal illusztrált hét kötetet. Sorozat ez, melyben minden mû önmagában is teljes egész, önállóan is lenyûgözõ olvasmány.
Tarts velünk, s a herceggel, ki koronájáért száll csatába.

A NARNIA KRÓNIKÁINAK NEGYEDIK KÖTETE:

Caspian herceg

Narnia… ahol az állatok beszélnek… a fák vándorolnak… s ahol hamarosan kitör a véres háború. A herceg, kit jogtalanul megfosztottak trónjától, végsõ elkeseredésében hadsereget gyûjt hogy megszabadítsa hazáját a bitorlótól. Végül azonban két ember között dõl el a küzdelem, a becsület csatája dönt az egész világ sorsa fölött.

narnia4

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük