Michael Robotham: Éjjeli kompjárat

A Jézuska a fent említett könyvet hozta nekem a kedvesem nagymamája által. Ki kell, hogy emeljem, hogy soha életemben nem hallottam sem a szerzőről, sem magáról a műröl. Izgatottan vettem hát a kezembe ezt a sötét és misztikus borítójú könyvet.

Bár mint mondottam ismeretlen volt a könyv, mégis nekiugrottam az ünnepek között, mintha csak ezt vártam volna már régóta. A történet egy igazi krimi. A hősünk egy igazi modern indiai lány, aki a rendőrség kötelékeiben szolgál. Főleg az elején van sok visszautalás valószínűleg a szerző előző könyvére, viszont az előző történet ismerete nélkül is teljesen élvezhető az Éjjeli Kompjárat.

Számomra vicces volt olvasni egy nő gondolatait. Ahogy méricskél egy férfit, ahogy végigméri azokat, vagy ahogy élethelyzeteket megél. Többször is a történet közben meg kellett fordítanom a könyvet, és a hátulján található szerző fényképét megnéznem. Ugyanis egy férfi írta. Mégis, hogy írhat ennyire találó és jó dolgokat egy férfi egy női karakterről? Ez azóta is furdalja a kíváncsiságomat.

A történet maga nagyon jól sikerült, egy igazi modern krimi, ahogy már írtam. Mindjárt az elején, egy gyilkosság történik, viszont ami mégmeglepőbb, a gyilkosság miatt fény derül eddig rejtegetett, sötét titkokra. Ahogy az oldalakkal haladtunk, úgy bontakozott ki a titok nyitja.

Volt benne minden ami egy olvasónak kell. Szex, szerelem, verekedés, menekülés. Vissza gondolva, talán egy kis váratlan fordulatot, csavart lehetett volna még elrejteni bele, de ettől függetlenül is magával ragadó könyvnek tartom.

Michael Robotham
Éjjeli kompjárat
Sorozat: Világsikerek
Kiadó: General Press Kiadó
Oldalak száma: 384
ISBN: 9789636430245
Nyelv: magyar
Kiadás éve: 2008
Súly: 390 gr

A flörtölős-dévaj londoni érettségi találkozó tragédiába fordul: Alisha, a fiatal brit-indiai nyomozónő rég nem látott, állapotos barátnőjét a nagy nyüzsgésben elüti egy autó. Véletlen baleset? Nem sokkal később azonban kiderül, hogy Cate nem gyermeket, csak egy párnát hordott „a szíve alatt”, ráadásul „jövendő gyermeke” sorsát baj esetén Alishára bízta. Ezért a nyomozónő nem tehet mást, mint hogy beleássa magát az ügybe. Amikor kiderül, hogy a szálak Amszterdamon át egészen Ázsiáig vezetnek, már nincs megállás: megerőszakolt és eladott gyermeklányok, prostitúcióra és jónevű angol klinikák közvetítésével béranyaságra kényszerített szerencsétlen páriák sorsa múlik azon, hogy Alisha (akit Robotham előző nagy sikerű regényéből, az Eltűntnek nyilvánítva című kötetből ismerhettünk meg) szembe tud-e szállni – öreg barátja, a zseniális Ruiz felügyelő segítségével – a maffia bérgyilkosaival. A sikeren nem csak több tucat ember, de Alisha saját boldogsága is múlik… Michael Robotham (A néma gyanúsított, Eltűntnek nyilvánítva) legújabb könyvében az emberkereskedelem sötét és kegyetlen világát fedi fel az olvasó előtt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük