Megszűnik a NEPTUN: Iskolai Pletyka

Kezdhetném azzal, hogy: „Azt beszéli már az egész város…”. Ez viszont csak annyiban lenne igaz, hogy azt beszélik a Debreceni Műszaki Főiskolán, hogy megszűnik a neptun, a jól ismert és gyűlölt felsőoktatásbeli elektronikus nyilvántartó rendszer, július 6-tól. Persze kétkedve fogadja ezt mindenki, és ezzel én is így voltam először. Nem is tulajdonítottam volna nagy jelentőséget neki, ha valamely csoporttársamtól hallom, de ezt „hivatalosan” (egy ZH előtt) a Tanszékvezetőnk jelentette be.

Ő tőle pedig ilyen hangnembe nem szoktunk hülyeséget hallani. Ami komolyítja a helyzetet, hogy mi a hír hallatán felhördültünk, és vissza kérdeztünk, amire újabb megerősítést kaptunk. Persze részleteket nem tudok mondani. Viszont mivel ha mi nem fogjuk használni nem hiszem, hogy máshol fogják… Azt hogy mi lesz utána azt megint csak nem tudom. Furcsa dolgok várnak ránk, nem de bár? Aki esetleg tud valami konkrétat az jelezhetné.

Megszűnik a NEPTUN: Iskolai Pletyka” bejegyzéshez 9 hozzászólás

 1. BME-n ilyesmit nem hallottam. De ha mégis így lenne, akkor adjunk hálát, hogy ez a Windows-hoz 99%-ban hasonlító nagy rakás valami végre kimegy a forgalomból. Mást sem hallani róla, csak azt, hogy szemét, és használhatatlan. Én is ezt állítom. Szóval ne keseredj :)

 2. En aztan nem kesergek, mert en nem kivanom a 2007/08 as tanévet már iskolában tolteni :) Csak mint erdekesseget probaltam aposztrofalni :)

 3. Konkrétan én sem hallottam nálunk dunaújvárosban hogy esetleg megszüntetnék, mondjuk szar az biztos, de biztos vagyok benne ha valami újat vezetnének be az sokkal több fennakadást okozna mint az eddig megszokott neptun!
  Majd meglátjuk, a mi véleményünkre ugysem kiváncsiak, pedig végeredményben ôk csak azert vannak mer mi ott vagyunk!

 4. Ahah. MiszterX, es azt halottad hogy webes, asp-s rendszer lesz? Elkeseritelek, az is neptun, csak eppen neptun . net. Voltunk ilyen fejtagitason hogy miert is lesz jo, es a melyentisztelt eloado, minden masodik szava az volt hogy zsenialis ujitas, hogy ez itt mostmar zold lesz es nem szurke… 2 percel kesobb pedig hogy ez rozsaszin lesz, es nem szurke… Hath koszonom szepen :D Biztos jo lesz nekunk. Bar ha kevesebb szivas/adminisztracio/mokzas lesz vele, akkor en azt mondom hajra!

 5. OOO tehat valoban igaz. Szerencsere en mar jovore nem akarok egyetemista lenni… Ugyhogy teszek ra. De jot nem varok tole… mindig csak szarabb es szarabb lesz.

 6. Egessegedre :) En meg nemtudom fogok-e vele talalkozni. Bar vegulis halistennek nem nekem kellesz takolgatni. Es talan mert nem rdesktop lesz, nyomtatni is konyebb lesz belole. Viszont eloado szerint IE-re van optimizalva, es szerinte nem valoszinu hogy massal menni fog. Ugyhogy lehet megis visszafogjak sokan sirni a remote desktopos neptunt.

 7. Háát, aztat Neptunt, az ASP-set már használjuk egy jó ideje a BMF-en. Gyk semmi nem változott benne, csak a szívás mértéke. Most pl. venném fel a tárgyaimat, de az aktuális dolgokat (amit fel kellene venni) nem látni. Ja és csak azt…
  Aztán persze szegény kari TO szívja a legnagyobbat, mert vagy ő veszi fel nekem, vagy pedig valamelyik marha úgyis rajtuk veli el a port, pedig a kupacot nem ők tették be a szoba közepére.
  T. SDA stúdió, köszönjük a véleményem szerinti újabb kupacot a szoba közepén. Kár, hogy takarítani nem tudnak, mert azzal legalább valami tisztulna is.
  Nem tudom, mi a fenéért van az, hogy a tárgyakat mindjárt három helyről kell összevadászni. Ami volt neptun alapbetegsége, az itt is megmarad. Hiába volt eddig a RDE kliens, amivel kifagytál, most csak reménykedhetsz, hogy ez nem így lesz. És tévedsz. Ezzel is kidob a rendszer, ha olyan kedve van. Hogy mi alapján, még én sem tudom. Gyakorlatilag az egész egy áttekinthetetlen home page szintjét üti meg, talán a login screen kivételével. Egy álmosabb éjszaka után is jobb és használhatóbb dolgot hoz össze egy tizenéves kóder, akinek már van némi tapasztalata. Talán annak lenne is köze az oktatáshoz.
  Szerintem az új .ASP csodának se örüljetek. pl. érdekes a menürendszere, mert jópár helyen ötlete sem volt a progamozó team-nek. jó példa erre a javascript:go(-1) hívások. Egy adatvédelemre és programra orientált programozó ilyent nem tesz. ráadásul néha bele is hülyül és erre kidob. Aztán mehetsz vissza, keresheted meg és még mindig reménykedhetsz abban, hogy azt a tárgyat vetted -e fel, amire a TO és az órarended szerint neked gondoltak. Ha nem, akkor mehetsz megint a TO-ra egyeztetni. Szívás rendesen. Ennyi erővel meg lehetne tanítani mindenkit arra, hogy fejből vágja az SQL-t, és valami basic trigger authentikációval validatálja a szerver az egyes rekordokat. Abban legalább mi tudnánk csak elnézni dolgokat. De ez, ez ez a szobaközepére összehordott kupac másra nem jó, csak hogy elnézze helyettünk (szerintem).
  S ha még nem lenne elég, még mindig lehet a TO-val egyeztetni, de igazából egy dolgot nem értek. Ha mindent úgyis be kell írni az indexbe, mi a fenének kell akkor Neptun? Isten ments meg minket attól, hogy csak a neptunban legyenek adataink. Mert esetleg akkor valamiből mehetsz vizsgázni megint, egy balfék programozó miatt.

  Mindent összevetve, nekem az új sem jött be. Aki írta, fogalma sincs, mi folyik a felsőoktatásban, és azt sem tudja, milyen egy felhasználó által használhatónak mondott program. Persze óriási pénzeket nyelnek le a programért. Az enyém, a tied, és mindenkiét.

  Tisztelettel:
  jOKe

 8. Koszi a hosszas kifejtest, es velemenyt. tanulsagosnak tunt. En bizok benne nyartol mar egyikkel se kell szivnom! :) Masokat pedig csak sajnalni tudok.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük