LogMeIn: Távoli asztal megosztás böngészővel

Sokan szorulnak segítségre az informatikában. A leghatásosabb módszer többnyire valamilyen távoli asztali (remote desktop) funkció használata. Ilyenkor nem kell a hasztalan szöveges, vagy hangos magyarázatokkal szenvedni, mi irányíthatjuk a másik fél egerét (billentyűzetét), és ugyan úgy látjuk mi történik a képernyőjén, mint aki előtte ül. Hiába ez az egyik legkényelmesebb lehetőség, a megfelelő feltételek megteremtése nyűgös a legtöbb esetben. Ezeket a gondokat kiküszöbölendő szeretném bemutatni a fent említett programot.

Ha leszámítjuk az esetleges biztonsági rést, és a megfelelő le-fel sávsebesség biztosítását, a legtöbb esetben a tűzfalak gátolják meg a kapcsolat létrejöttét. Portokat kell engedélyezni, ami körülménye, főleg mivel informatikában járatlan emberekkel van ilyenkor dolgunk. A megoldás pofon egyszerű. A szerver esetén (aki gépére akarunk csatlakozni távoli asztal eléréssel), egy minden platformra elérhető programot kell telepíteni.

A LogMeIn biztonságos, ugyanakkor pofonegyszerűen használható rendszerével azt a hétköznapi csodát biztosítja, hogy bárhonnan, egy tetszőleges internet-eléréssel rendelkező számítógépről – fittyet hányva holmi vállalati tűzfalakra – úgy használjuk irodai vagy otthoni számítógépünket, mintha ott, előtte ülnénk. Az eredmény egészen döbbenetes.

A program ingyenesen használható változata is tökéletesen alkalmas a legtöbb alapfeladat elvégzésére, de az extra szolgáltatásokkal megspékelt fizetős verzió sem kerül többe, mint havi 13 dollárba (2600 Ft). Ezzel már a helyi gépen nyomtathatjuk ki távoli dokumentumainkat is, valamint engedélyezett a két gép közötti fájlcsere is. Több telephellyel rendelkező cégek, sokat utazó üzletemberek számára nem kis segítség lehet ezek a plusz a szolgáltatások.

Kiindulásként el kell látogatni a cég honlapjára, ahol regisztráció után letölthetjük a programot. A szoftver a szokásos módon települ gépünkre, annyi különbséggel, hogy a telepítés során meg kell adnunk egy jelszót, mellyel az adott gépet távolról elérhetjük majd. Figyelem! Miután ezzel a jelszóval bekapcsolt gépünkön gyakorlatilag bármit megtehet egy rosszindulatú behatoló, nagyon tanácsos gondosan megválasztani, és lehetőleg megfelelően titokba is tartani az itt megadott jelszót.

Mac_to_Mac_with_Dock

A cég elérhetővé tette a teljesen ingyenesen használható LogMeIn Free szoftverének Mac-es változatát, mind kliens (natív Safari böngészőplugin), mind szerver oldalon (ez telepítendő a menedzselni kívánt gépre).

Akinek felkeltette érdeklődését a program az itt érheti el.

LogMeIn: Távoli asztal megosztás böngészővel” bejegyzéshez 4 hozzászólás

  1. En mar akkor elismertem hogy jo es hasznos sok embernek… En azota se hasznalnam, csak sajat cuccokon keresztul. De igen hasznos es tudjon csak rola minel tobb ember! :) Es kosz hogy felhivtad ra nyomatekosan a figyelmemet…

  2. Visszajelzés: LogMeIn | Az Én Naplóm

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük