iNdependence: aktiváljunk iPhone-t

A „Tovább a teljes bejegyzéshez” linkre kattintva egy lépésenkénti leírás következik az iPhone aktiválásról, azon kevés szerencsés honfitársnak, aki rendelkezik a telefonnal…

1. lépés: Győzödjünk meg róla, hogy az iPhone az 1.0.2-es firmwarrel rendelkezik. Ezt a következőképpen tehetjük meg:

Kapcsoljuk ki az iTunes-t és az iTunes helpert (Open Applications>Utilities>Activity Monitor – keressük meg az iTuneshelpert és Force quit).

Csatlakoztassuk az iPhone-t a számítógéphez! Tartsuk lenyomva egyidejűleg a Sleep és Home gombokat, mindaddig (kb. 25 másodperc), amíg egy sárga háromszög fel nem tűnik az üzenettel, csatlakoztassuk az iTunes-hoz. A gombok nyomvatartása során úgy tűnik, hogy kikapcsol egy pár másodpercre, majd néhány újabb másodpercig újraindul, addig tartsuk lenyomva, amíg a sárga háromszög megjelenik!

Nyissuk meg az iTunes-t, ami jelzi majd, hogy talált egy iPhone-t Restore módban. Válasszuk a Restore gombot, ezután kb. 10 perc alatt felrakja az új firmware-t.

2. lépés: Töltsük le az 1.0.2.-es helyreállító fájlt az Apple honlapról, kb. 91 Mb méretű. Ha nem a Safari böngészőt használod, akkor letöltés után az ipsw kiterjesztést nevezd át zip-re és csomagold ki. Ha Safarival böngészel, akkor az automatikusan megcsinálja ezt.

Ezután következik az iNdependence 1.1.2.a letöltése és futtatása. Bizonyosodjunk meg róla, hogy nem egy korábban aktivált változatot használunk, ami még egy régebbi telepítésből maradt ott. Húzzuk be az iNdependence-t a merevlemezre, mivel az image-ből való futtatás hibákat eredményezhet! Emellett még az is fontos, hogy az iTunes az alap mappájában legyen: Applications/iTunes!

3. lépés: Az iNdependence indítása után kattintsunk az Activate iPhone gombra!

independence1.png

A program kérni fogja a restore fájl elérési útját, adjuk meg ezt. Ne a firmware nevű fájlt válasszuk, hanem az azt tartalmazó könyvtárat!

independence2.png

Az iNdependence ezután kiírja majd, hogy Waiting for jail break, majd feltűnik néhány más képernyő, közte az is, hogy csatlakoztassuk az iTunes-hoz. Ne tegyünk semmit, ez a folyamat kb. 2-3 percig tart. Ezután következik a Waiting for return to jail üzenet, végül a várva-várt Activation succeeded üzenet.

Gratuláljunk magunknak, az iPhone aktiválva van!

iNdependence: aktiváljunk iPhone-t” bejegyzéshez 2 hozzászólás

  1. „Válasszuk a restore módot és fölrakja az uj firmware-t”
    vagyis a leujabb 1.1.1-est fogja föltenni és azzal fog müxeni a teló függetlenül??
    csak azért kérdem mert eddig mindig az volt hogy az uj firmware-rel egy elcseszhetjük a telót!

  2. Ooo igen, teljesen igazad van ez kimaradt de azonnal updatelem. Sajna nem, ez a 1.0.2-es firmwarehoz van szinten meg! :( Bar bizom benne hamarosan updatelik, es a 1.1.1-esse if fog menni…

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük