Linkinus: kecses IRC kliens

Már írtam egy IRC kliensről, ami végül is minden igényt kielégíthet Mac Os X alatt. Még is most egy még összeszedettebb stuff került nagy nyilvánosság elé.

A Linkinus is egy egyszerű IRC (Internet Relay Chat) kliens. A bejelentkező felület jól strukturáltan, három részből áll. Jobb oldalt fastruktúra szerűen láthatóak a hálózatok, amibe kapcsolódtunk. Ezek alatt pedig az egyes hálózatokban láthatjuk mely csatornákra vagyunk bejelentkezve. Középen a jól megszokott párbeszéd, vagy csatornabeszélgetések olvashatóak. Jobb oldalt pedig az aktív csatorna felhasználó listája látható. Ezen túl alul a kis lap ikonjára kattintva a file átvitelekről kaphatunk instrukciókat. Ez a felépítés talán a legjobban átlátható és használható egy ilyen fajta program esetében.

linkinus mainscreen

Ezen túl külön szót kell ejteni a beállítási lehetőségekről. A jól ismert preferences ugyanis a System Preferences struktúrájára épül, és itt nagyon részletesen tudjuk általa kezelni az adatkezeléseket, külsőségeket, automatizál folyamatokat, és külön megemlítendő a különböző pluginek kezelése.

linkinus prefs

A software egyetlen hátránya hogy fizetős, viszont elérhető ingyenes kipróbálható verzió is itt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük