Képregény: túra a rádió toronyhoz

Frankfurt látképéhez hozzátartozik a központtól kicsit félreeső jellegzetes alakú rádiótorny. Egy keskeny torony tetején egy UFO-hoz hasonló csészealj. A központban több toronyház tetején is voltunk már, pont ezért tűnt érdekesnek egy másik magas épületet is meglátogatni. Persze ez a kaland nem úgy sült el, ahogy arra számoltunk…

Rövid kirándulás

A munkahelyemről sokszor látom ezt a tornyot, így már régóta foglalkoztat a meglátogatása. Egyik hétvégén elmentem villamossal egészen a lábáig, csak hogy felderítsem, mivel lehet könnyen megközelíteni. Pár nap után tehát bátran meséltem a kollégáknak, hogy következő hétvégén látogassuk meg. A baráti társaságot összeszerveztem, és már úton is voltunk a magas épülethez.

ffmeurop

Általában én vagyok aki az utazásokat meg szokta szervezni, és ebben most se volt gond. Kis csapatunk rövid utazás után meg is érkezett. Az idő kellemes volt. Sütött a nap, felhő szinte sehol, így messzire el lehetett látni. Megérkezésünket követően egyből gyanús volt, hogy szinte senki sem volt az épületnél. Elkezdtünk bejáratot keresni, de azon túl, hogy lezárt, és kietlen kapukat találtunk, semmi nem utalt arra, hogy ez egy látogatható épület.

András a mindent tudó android készülékén rá is keresett az épületre, ahol fennhangon a következőt olvasta fel nekünk:

„The top of the tower can turn and provides a panoramic view of the Rhine Main area. For a number of years, the upper part of the structure housed a restaurant and discothèque, but since 1999, the Europaturm has been closed to the public.”

Tehát 15 évet késtünk. Természetesen a visszaúton és azóta is állandó viccek forrása ez a kalandunk. Pont ezért készítettem egy képregényt, ami megörökíti az eseményt.

radiotower

Képregény: túra a rádió toronyhoz” bejegyzéshez egy hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük