Elég sok minden történt velem az elmúlt fél évben. Viszont amikor volt egy kis időm, vagy éppen utaztam, akkor sokan észrevehették mit is olvasok. Volt aki azt kérdezte: “Már megint ezt olvasod?”. Volt aki pedig azt: “Még mindig ezt a könyvet olvasod?”. Ami igaz az igaz. Majdnem fél évig tartott mire az utolsó oldalt is elolvastam, de ez pont azért volt így, mert már jól ismertem a könyvet, csak újra akartam olvasni. Így amikor tehettem ezzel szórakoztattam magam. Sajnos kevés alkalommal tehettem, ezért lehetett olyan hosszú időn át a kezemben látni.

Na, de akkor pár szót arról milyen is a könyv. Azt kell mondjam, hogy a régi korszakok igazi kalandfilmje. Az egyik legizgalmasabb magyar korszak köré épül a cselekmény, a 48-as forradalom és szabadságharc és a Világosi fegyverletétel.

Ezen események keresztűzébe kerül egy család három gyermeke, akik elég nagy szerepet vesznek ki a történelmi fordulatokból is. Természetesen szerelem, ármány, és minden féle harcokon kell átverekedniük magukat a fivéreknek, hogy végül is beteljesedjen a sorsuk.

A könyv eleje számomra kicsit döcögős és elbeszélős, de amint a történelem is nagy fordulópontokat hoz, úgy lesz az elbeszélés is egyre izgalmasabb.

A könyv vége számomra igazi csemege, amikor összeáll a kép, mindenre fény derül. Így a kőszivű ember fiai nagy ajánlást kap tőlem. Olvassa mindenki bátran.

Jókai Mór – A kőszívű ember fiai

Kiadó: NEMZETI TANKÖNYVKIADÓ ZRT.
Sorozat: KÖTELEZŐ OLVASMÁNYOK
Oldalak száma: 160
Borító: PUHATÁBLÁS, RAGASZTÓKÖTÖTT
Formátum: A 5 210 X 148
Súly: 210 gr
ISBN: 9789631956580
Nyelv: MAGYAR
Kiadás éve: 2005
Árukód: 2120832 / 1047649

A kiegyezés után két évvel írta Jókai e regényt. Életének legfőbb élményforrását képező forradalom és szabadságharc mitológiai fenségű ábrázolását sikerült összeegyeztetnie a kor társadalmi életének fő ellentmondásait szerencsésen sűrítő családi bonyodalomrajzában. A kőszívű ember fiai műfajánál fogva a rossz bukását hirdeti. Az isteni igazság győzelmét. Azt, hogy a sors alakítható. Azt, hogy az ember jó, illetve azzá tehető. A szíve ugyan megkövülhet, de ha e férfi-princípiummal szemben a kő, azaz a föld szíve anyailag meglágyul, még e kőszív is kiengesztelhető.