iWatch = iPod Nano + óraszíj

Nemrég legnagyobb meglepetésemre egy ajándék iPod Nano 6. generációs zenelejátszó tulajdonosává váltam. Nagyon lenyűgöző termékről van szó. Viszont én teljes mértékben elégedett vagyok az iPhone 4, illetve az iPod Shuffle eszközeimmel is, és be kell valljam az iPod Nano inkább szép mint praktikus ezért gondoltam egy vadat.

iPod Nano 6. generáció

Bár nem iPod Nano tesztet akarok, mégsem mehetek el az eszköz mellett csak úgy. Az Apple elég radikális változást hozott az iPod Nano amúgy népszerű termékvonalán, amikor bejelentette ezt a hatodik generációt.

A design alapvetően a Shuffle minimalista stílusát akarta az iPhone multitouch tudásával ötvözni. Ez alapvetően egy elég „dögös” kis kütyüvé varázsolta, viszont pont ennyire használhatatlanná is.

Ugyanis a multitouch, az alábbi három gesztusból áll. Swipe, ami azt a mozdulatot jelentené, mint amikor egy újjal megfogod a képernyőt és valamelyik irányba elcsúsztatod. Rotate, ami a két ujjas forgatást jelentené. Illetve a Drag, ami a menüelemek dobálását, átrendezését teszi lehetővé.

Ezen funkciók viszont akkor hasznosak, ha az ember maga előtt tartja az eszközt. Magadra csíptetve már nem ugyan azt a hatást fogja nyújtani. Nehezen találod el, legalább is saját tapasztalataim alapján.

Tudásilag minden fontossal fel van vértezve. Zenelejátszás (FM rádióval), fénykép nézegetés, hangos könyvek, sportoláshoz való és Nike+ funkció. Nem utolsó soron pedig Óra, stopper, és visszaszámláló.

Számomra egyetlen fájó hiányosság a készülékben a bluetooth hiánya.

Legyen Belőle Óra

Ahogy említettem, funkcióban nem tudtam kihasználni az újdonsült Nano-mat. Eladni sajnáltam, de porosodni hagyni is. Hallottam már pletykákat, illetve olvastam cikkeket arról, hogy ez a Nano népszerű óraként is. Csupán egy megfelelő szíjjat kell hozzá keríteni.

Először valami barkács műhelyre gondoltam és valami gagyi dologra. Majd rá kellett jönnöm, hogy az iPod Nano 6. generációs kütyü nagyon népszerű mint óra, és rengeteg minőségi és kevésbé minőségi szíjat lehet hozzá kapni.

Én magam az iWatchz kollekcióiba szerettem bele. http://www.iwatchz.com/

Természetesen az igényekhez mérten mint egyszerű, mint minőségi szíjakat is lehet vásárolni, és a legkülönbözőbb színekben.

Én személy szerint a StyleBolt (http://stylebolt.hu) szolgáltatásait vettem igénybe, és rendeltem tőlük egy fekete színű Q szériás szíjat.

A termék kicsomagolása után kellett csak rájönnöm mennyire profin kitalálták. Tökéletesen illik a szíjhoz a Nano. Nem lóg ki, nem vastagítja, hihetetlen elegáns és kicsit futurisztikus hatást kelt.

A cikk is azért született meg, mert több kolléga is megkérdezte, hogy micsoda ez.

Összegzés

Bár magam is kicsit sznob dolognak gondolom az iPod Nano órát, és senkinek sem ajánlom, hogy ezért az összeállításért 50-60 ezer forintos beruházást csináljon. Mégis elég jó egy olyan órát hordani, ami multitouch gesztusokkal vezérelhető, minimum 8GB zenét ( borítóval, dalszöveggel ), képet, videót, hangoskönyvet, Nike+ méréseket tud végezni.

iWatch = iPod Nano + óraszíj” bejegyzéshez egy hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük