iTunes Smart Playlist – Top 10

Az iTunes egyik leghasznosabb funkciója a Smart Playlist, dinamikus, keresés-alapú számlisták, mely megment a kézi csoportosítással járó munkától. Majd 40 keresési feltételt lehet megadni, albumtól, előadótól kezdve a kategórián keresztül egészen a bitrate-ig – ez ezres nagyságrendű Smart Playlist kombinációt jelent. Azoknak, akik még ezt az időt is megspórolnák, íme szerintünk a 10 legjobb Smart Playlist kombináció!

10. Csak zene


top10.png

Ez egy teljesen egyszerű dolog, kiszűri a podcast-et, videókat, PDF-eket, hangoskönyveket, csak a zenét hagyja meg. Nyugodtan használható kombinálva a következő listákkal is, hogy tovább szűkítsd a feltételeket.

9. Ünnepi számok

top09.png

Hogyan lehetne kikerülni, hogy még márciusban is a „Driving home for Christmas” szám menjen? Mondjuk ezekkel a beállításokkal. Persze ezt nem magyarok válogatták össze, szóval még nyugodtan hozzá lehet adni a „karácsony”, „ünnep” szavakat a feltételekhez, a képen látható módon.

8. Az elmúlt héten nem játszott számok


top08.png

Valamiféle rotációra vágysz? Itt egy egyszerű megoldás: ne játssz semmi olyat, ami ment múlt héten.

7. Csak PDF-ek


top07.png

Mivel az iTunes PDF megjelenítésre is alkalmas, erről se feledkezzünk meg!

6. Az év legjobbjai


top06.png

Mindössze 2 kritérium beállításával elkészíthetjük az idei saját kedvenceink listáját. A Play Count-nál eldöntheted, hogy hányszor játszott szám számít igazán jónak (év elején 10 körül már jó szerintem), emellett már csak a dátumot kell beállítani, és kész is.

5. Elhanyagolt dalok


top05.png

Az előző listánál már látott módszerrel, csak a másik véglet: amiket sosem hallgattunk.

4. Listák összevetése


top04.png

Az újabb verziójú iTunes-ban már erre is lehetőség van. Válogasd ki mondjuk a kedvenc gyerekkori számokat, vagy mondjuk a nyár kedvenceit, majd egy gombnyomással vedd ki őket a nagy listából.

3. A továbbvitt számok kihagyása


top03.png

Ez azoknak van kitalálva, akik lusták értékelni a számokat. Arra azért elég nagy az esély, hogy amit már többször is elvittél az első pár másodperc után, az nem a kedvenced. Ezt is be lehet állítani, hogy ezek kimaradjanak.

2. A rövid track-ek nélkül


top02.png

Akinek teljes albumok is vannak a listában, azoknak biztosan hasznos kiszűrni a rövid track-eket, így kihagyásra kerülnek az intro-k, outro-k, átvezetések, stb.

1. Adj megjegyzéseket a kommentekbe, erre is lehet keresni

top01.png

Mikor a Genre lista nem elég egy szám teljes kategorizálására, akkor jöhet a komment.

Nektek vannak kedvenc Smart listáitok?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük