Iron Coder: Megoldás iPhone videohívásra!

Úgy tűnik mostantól videohívásokat is indíthatunk iPhoneunkról, megfelelő Wi-fi kapcsolattal és a beépített camera segítségével.

iron01.JPG

Ken és Greg Aspeslegh azt állítják, hogy megalkották ennek lehetőségét a C-4 Developer Konferencia, Iron Coder Live részén, mellyel első helyezést nyertek. Ahogy a lenti képeken is látható, az alkotók még egy érdekes perifériát, egy periszkópot is beépítettek.

Azt kell mondjam, nagyon meglepett ez a dolog, mivel az iPhone kamerája meglehetősen rossz irányba tekint egy videohíváshoz, de Aspeslaghék megkerülték ezt a problémát azzal, hogy egybeötvöztek egy, a cégük által már forgalmazott, Huckleberry tükörnek nevezett eszközt, az iPhone állványával. És valóban, ez remekül működik, még akkor is, ha az általuk használt eszköz túl nagy ahhoz, hogy praktikkus lehessen.

Az iPhone Dev Team által fejlesztett, iPhone toolchain-t vették alapul az alkalmazáshoz, vagyis alapvetően az iPhone-on fut, az iPhone kameráját használja felvétel készítéshez, majd tömörítve azt, továbbküldi egy szerverre. Ezután a szerver továbbítja a videot egy másik iPhone felé és vice versa.

Weboldaluk szerint csak egy szépséghibája van a dolognak: nem kezeli az audio file-okat, csak a videokat. A hangtovábbításhoz egy normal hívást kell kezdeményezned az iPhone-on. Őszintén, nekem még ez a megoldás is tetszik, habár audio támogatással együtt lenne tökéletes. Ha ez így, ahogy ők leírták működik, akkor ez a legelképesztőbb megvalósítható hack a világon. Én már alig várom, hogy kipróbálhassam magma is, különös képpen azért, mert ez azt jelentené, hogy a videofelvétel lehetősége iPhone-on már adott.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük