iPhone SMS kézbesítési jelentés

Varga Tamás kollégám és barátom rendszeresen az orrom alá szokta dörgölni a tényt, hogy az iPhone alapból nem támogatja az SMS üzenetek kézbesítési jelentését. Ami igaz az igaz. Íme viszont egy workaround, aminek a segítségével, ha nem is elegánsan, de kivitelezhető ez a dolog is.

Workaround

A következőkhöz nem szükséges Jailbreakelni a készüléket. Egyszerűen az üzeneteink elejére elég a szolgáltató specifikus speciális karaktereket odabiggyesztenünk. Gondolom ezt teszik azok a telefonok is, amik ezt alapból tudják, egyszerűen csak elrejtik előlünk.

T-mobile: *A#szöveg (kezdd *A#-tel az SMS-t)
Telenor: -szöveg (kezdd mínuszjellel az SMS-t)(ha nem működne tegyél a mínusz jel és a szöveg közé egy szóköz jelet is)
Vodafone: -szöveg (kezdd mínuszjellel az SMS-t)

IMG_1450[1]

Fontos, hogy a speciális karakterek az üzenet elején a másik félnél nem fognak látszani. A szolgáltató azt külön fogja értelmezni. Másik fontos dolog, hogy a kézbesítési SMS-eket a szolgáltató rendszere fogja küldeni. Így az nekünk nem kerül külön költségbe.

Fontos, hogy ez csak az SMS-ekre igaz. iOS esetében már lehetőségünk van iMessages küldésére, amikor az interneten keresztül fog kézbesítődni az üzenet. Ilyenkor természetesen hiába használjuk a karaktereket. Azok látszódni fognak, hisz nincs GSM szolgáltató, aki értelmezné azokat. iMessages esetében viszont maga az Apple nyújt kézbesítési információkat az üzenet küldése esetén.

Összegzés

SMS kézbesítés nélkül lehet élni. Sőt lassan SMS nélkül is. Az iMessages bár kevés esetben érhető el, főleg hazánkban, de praktikusabb, gyorsabb, több lehetőséggel bír. Természetesen el kell ismernem, hogy egy ilyen egyszerű dolgok nem lenne nehéz implementálni, egyszerűen az Apple szeret túllépni a régi technológiákon és keresztül nézni azon. Amennyiben tényleg szükséges, abban az esetben ezt a nem túl praktikus, ámde működő megoldást használhatják az iPhone felhasználók.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük