Foldify: Kreatív hajtogatás

Még anno Szegedi Laci kollégám, barátom ismertetett meg azokkal a sablonokkal, amiket kivágva, és oldalait összeillesztve, valamilyen alakzatot lehet létrehozni. Persze ezek az alakzatok általában mind-mind kocka hasábokat jelenítenek meg, viszont egyedivé az előre színezett oldalai fogják tenni.. Aki ezeket a kis alakzatokat szeretik, illetve hasznos és kreatív szórakozásnak tartják, azoknak a következő alkalmazás biztos fog tetszeni.

Meglévő sablonok

Az alkalmazás rengeteg előre legyártott sablont tartalmaz, amik között bátran böngészhetünk. Ezeket kiválaszthatjuk, és persze „LIKE”-olhatjuk. Ha valamelyik elnyerte a tetszésünket, azokat 3D-s, élethű módon megnézhetjük, illetve kezünkkel bátran és szabadon körbeforgathatjuk.

foldify1

A kiválasztott sablonokat persze egyből elküldhetjük bárkinek email-ben, vagy iPad-ről küldhetjük is a nyomtatóra.

Az igazi kreativitás

Persze az igazi kreativitás akkor jön, ha nem az előre megtervezett sémákból választunk, hanem mi készítünk egyet magunknak. Ehhez először is ki kell választanunk melyik üres sablonnal, figurával akarunk kezdeni.

foldify2

Ezek után megkapjuk a választott sablont kiterítve és elérhetővé válik egy speciális szerkesztő rész, ahol rajzolgathatunk a sablonunkra, illetve szájakat, szemeket és ilyen objektumokat tehetünk rá. Az egyedi rajzunkat persze nem csak kiterítve fogjuk látni, jobb oldal a már ismert három dimenziós, összerakás utáni változatot is megtekinthetjük minden munkafázisban.

foldify3

Addig színezhetjük ameddig akarjuk. Ezek után persze minden művünk el fog mentődni, amit a helyi menüpontból akármikor újra elővehetünk.

foldify5

Összegzés

Egy nagyon kreatív alkalmazás a Foldify. Tipikusan gyerekeknél tudom elképzelni azt, hogy új élményt fog jelenteni, ha az iPad-en megtervezett mű végül megfogható formában is meg tud elevenedni. Lehet kivágni, hajtani, ragasztani. Az alkalmazás sajnos fizetős, és csak iPad2-től felfele működik. Mindenkinek csak ajánlani tudom.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük