iPhone az autóhoz is

A Las Vegas-i CES elektronikai kiállításon a Delphi olyan szoftvert mutatott be, amellyel az Apple mobiltelefonján, az iPhone-on keresztül parancsolgathatunk az autónak. Az iPhone-os szoftver egy különleges kulcstartóval kommunikál – a hatótávolság kb. 1,5 kilométer -, amely aztán a mai autók egyre szélesebb körében megtalálható Bluetooth-kapcsolaton keresztül közvetíti az instrukciókat.

delphi_iphone

A lehetőségek között szerepel – a központi zár működtetése mellett – az elektromos ablakemelő kezelése vagy a motor beindítása is, de akár a keréknyomás vagy az olajszint ellenőrzés is lehetséges vele, ha az autó elég „okos” hozzá. Az iphone-ra írt programocska egyelőre még csak béta-állapotban van, de a Delphi szerint később több okostelefonra is felkerülhet.

Forrás: PDA Mánia

Play

iPhone az autóhoz is” bejegyzéshez 2 hozzászólás

  1. Nekem jopar ismerosom van aki olyan „biztonsagi” rendszert epit az utoba ami szoros kapcsolatban van a motorral magaval, es hasonlo funkciok elerhetoek rajta.

    Ok szerntem ezt is tudnak ertekelni, hogy telen fent mielott lemegy beroffenti a motort, es lent mar meleg autoba ul be. Stb…

    Meg termeszeetsen a giccs is! :D

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük