Perian 1.1: Quicktime kibővítése

A Leopard bejelentését követően a Perian fantázianéven futó alkalmazás, mely segített a Quicktime-ot felruházni különleges lejátszási lehetőségekkel, többé használhatatlan lett. Egész pontosan főbb funkciók váltak használhatatlanná a frissítéseket követően. Ezen problémákon igyekszik a mostani frissítés segíteni.

perian

Ezzel QuickTime kiegészítővel lehetőségünk lesz különböző, a nagy sztenderdektől eltérő hang és videó forumátumok lejtászására, mint pl: AVI, FLV MKV, MS-MPEG4 v1 és v2, DivX, 3ivX, H.264, FLV1, FSV1, VP6, H263I, VP3, HuffYUV, FFVHuff, MPEG1 & MPEG2 Video, Fraps, WMA v1 és v2, Flash ADPCM, Xiph Vorbis (Matroska-ban), MPEG Layer II hang, stb.

Az új frissítés elvileg teljesen támogatj a Leopard és Quicktime 7.4-es rendszereket. Elérhetőek újra a feliratok kezelése Quicktime által is. Támogatott mostmár a professzionális audió megoldások mellett a DTS audio codec is. Ezen kívül még sok apróságok foltoztak a mostanki kiadással. A teljes lista megtekinthető itt.

Sajnos egy régi, ámbár annál hasznosabb dolog még mindig nincs megoldva. Ez pedig az, hogy a Front Row-ban is lehessen feliratokat kezelni, ez még várat magára, de így is közelebb került a Mac-es társadalom egy rugalmasabb rendszerhez.

A Perian ingyenesen elérhető itt.

Azóta saját magam is kipróbáltam, és nálam semmi féle probléma nem jelentkezett. Legfrisebb QucikTime 7.4.1 (14) Mac Os X 10.4.11-el. Lásd a képen lejebb:

perian

Perian 1.1: Quicktime kibővítése” bejegyzéshez 7 hozzászólás

 1. Igen, azota en is olvastam par erdekesseget. Bar en pont azt olvastam, hogy erdekes modon egyes codecek rontjak a minoseget egyes filmeknek. Egesz pontosan „csunyabban” jeleniti meg.

  QT-bol pontosan milyen verzio van fent nallad?

 2. Én óva intek mindenkit ettől a programtól, aki használni szeretne mellette például Final Cut Pro-t, mert a két program nem szereti egymást, ezt sajnos tapasztalatból mondom. Ha Perian fent van a gépen, akkor a FCP állandóan kilép, és nem játszik le semmilyen videót, csak zöld zajt látsz a képen.

 3. Nekem ezt írja ki a QT:

  QuickTime™ Version 7.4.1 (14)
  QTKit Version 7.4.1 (14)

  Sajnos most VLC-vel kell filmeket néznem pedig a QT-t nagyon tudom szeretni. Nem tudja valaki hogy hogy kell a QT-t minden komponensével együtt leszedni hogy majd újra tudjam telepíteni? Az AppZapper nem szedi le (elég furcsa).

 4. Ehhe… Sajnalom. A QT eleg rendszerszintu, ezert eltavolitani csak ugy es ujratenni nem lehet tul egyszeru. Ettol fuggetlenul nem lehetetlen, de en okos megoldast nemtudok ra.

  Sajna nallam a QT-s film nezes ott bukik meg hogy a nem tudom beallitani, hogy a nyilakkal tekerjen a filmbe! :D

 5. Nálam meg ott bukik meg, hogy nem tudom arányra vágni a filmet, illetve nem tudom az arányt változtatni. VLC forever, mindent visz, stabil, okos.

 6. Sracok, ma magam is kipróbálta, minden probléma ellenére. Nekem istenien megy. Ki is egészítettem a hírt. Képpel, mindennel…

  Bár én még mindig Tigerrel nyomulok :) Lehet azért megy?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük