iPhone µTorrent

A torrentes filemegosztás talán most éli a csúcsát, pontos adatok természetesen nem állnak rendelkezésünkr, de finom becslések szerint is az internet elég meghatározó adatforgalmát már a torrent-es adatfolyamok teszik ki. Attól talán még távolabb vagyunk, hogy a jobbnál jobb torrent kliensek kijöjjenek iPhone-ra is, de egy másik gépen futó, egyik legelterjedtebb µTorrent-et már vezérelhetjük almás telefonunkkal.

utorrent_iphone

Ennek a speciális web interface-nek a segítségével egyszerűen láthatjuk a torrenteink állapotát, tudjuk vezérelni (elindítani, szüneteltetni) a működésüket, és akár új torrentet is adhatunk a listához.

Ez talán több is mint elég első hallásra is. Nézzük viszont ezért mit kell biztosítani.

Első sorban egy legalább 1.7.5-ös µTorrent kliensre lesz szükség a gazda gépen. Itt engedélyezni kell a webUI elérést, melyről ezen az oldalon részletesen lehet olvasni. Ezek után a fejlesztő oldaláról kell a megfelelő „témát” hozzáadni a torrent kliens-hez, és innentől fogva már is a fent látható módon tudjuk az iPhone böngészőjéből irányítani a töltéseinket.

Elég ötletes fejlesztés, én remélem a jövőben komolyabb és rugalmsabb frontend megoldások is elérhetőek lesznek. Addig is ez a project elérhető itt.

iPhone µTorrent” bejegyzéshez 6 hozzászólás

  1. a lotto ötösre!!

    lol. siman nem akarom elfeledni, h van ez a post, mert kell emlekeznem ezzel kapcsolatban vmire… :D
    igy aztan feliratkoztam ra, h kapjak email ertesitot ha vki ir… :P

    juhé!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük