Élj túl 20 napot

Azt kell hogy mondjam, hogy fél éve az első olyan új játékot sikerült felfedeznem, ami komolyabban le tud kötni. A vicc, hogy egy gagyi flash-es játékról van szó. Ráadásul még csak nem is valami folyton megújuló gondolkozós játékmenetre kell gondolni. Simán a fogd és lődd dolgokra. :)

A történet viszonylag egyszerű. Egyik napról a másikra mindenki zombi lett, és persze normális embereket szeretnének enni. :) Hűsünk akit megszemélyesítünk sikeresen elbarikádozta magát, de minden nap ahogy lemegy a nap kezdődik a támadás.

Kezdetben nincs más fegyverünk, mint egy kis pisztoly. Persze ahogy túl élünk napról napra egyre több éjszakát és támadást, úgy gyarapíthatjuk nagyobb tűzerővel a fegyvertárunkat.

Maga a tényleges játék annyiból áll, hogy te a jobb oldalon egy két dimenziós térben állsz járkálhatsz le-fel, előre-hátra a barikád mögött, és kitüzelhetsz a közeledő zombikra. Alapvetően különféle zombik is vannak. Méretük se mindegy, mivel minél “kövérebb” zombik jönnek annál nehezebben elpusztíthatóbbak. Vannak a vége fele már rendőr, és kommandós zombik is, akik csak speciális helyen sebezhetőek, máskülönben minden találatot felfog a mellényük.

Itt fontos megjegyezni, hogy mindegyik típusú zombinál dominál az, hogyha fejre mennek a lövések kevesebb lövésből is ártalmatlanná tehetők, mintha a testüket lövöldözné az ember.

Mindegyik zombi típusból van sima sétáló és futó verzió is. A futó értelemszerűen gyorsabban éri el a kordon határát. És ha elérte másodpercenként gyengíti az erejét. Ha nem sikerül elég gyorsan ártalmatlanná tenni őket, akkor lebontják azt és megölnek téged is.

Minden átélt nap után van 12 óránk amikor is 3 dolgot lehet csinálni. Fordíthatunk időt a barikád javítására, kereshetünk új fegyvereket, vagy pedig túlélőket. Egy kis csúszka segítségével állíthatjuk be mire mennyi időt akarunk áldozni. Azt fontos kiemelni a túlélők esetében, hogy egyrészt minden túlélő a következő nap a barikádnál lesz és a gép által vezérelve segít a csatában (különböző alap fegyverekkel monoton módon eltüzelgetnek előre). Maximum 6 túlélőt lehet megtalálni, így heten már jóval könnyebben lehet az egyre nehezebb ellenfeleket legyőzni. Arról nem is beszélve, hogy a javításoknál a túlélők is segítenek, így rövidebb időt kell ugyanakkora kár kijavítására fordítani.

Dióhélyban ennyi a játék. Húsz napot kell kibírni, melyek egyre keményebb csatát hoznak.

Persze mint minden más normálisabb játékban itt is van csalási lehetőség. Pontosabban ha valaki lementi saját gépre a flash file-t majd megnyitja és úgy állítja be az ablak nagyságát, hogy az eredetileg szélesvásznú kép egyenlő oldalú legyen, akkor megjelenik alul egy új menüpont az összes elérhető, és nem elérhető fegyverrel.

Ezekre a játék folyamán rákattintva, függetlenül attól, hogy már rendelkezünk-e vele használhatjuk.

Remélem másnak is annyira tud tetszeni mint nekem. Jó játékot.

Élj túl 20 napot” bejegyzéshez 7 hozzászólás

  1. Hehe, rutinos kattintok elonyben, es igen illik egy strapabiro eger. :D Nekem a exmunkahelyemrol csent asus notebookhoz jaro egesz stabil eger nagyon jol birja. :D

    Minden esetre eleg jo kis idotoltes lehet annak rabukik! :D

  2. Nem rossz nem rossz.. de olyan szinten mar komoly odafigyelest igenyel, menupontok kozotti jarkalas… :D

    Viszont tenyleg otletes! Le a kalappal! :P

  3. figy mar, ha vagy feljonnel msn. kene par szot valtani! koszi!

    amugy a fenti game/t frissitettek, es elcsesztek benne par dolgot. igy mar nem olyan elvezetes… :(

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük