I Can Animate – Gyorsan egyszerűen kis filmeket

Gondolom nem én voltam az egyetlen gyerekkoromban, aki egy kamerával és pár legó vagy gyurma figurával elkezdett kis filmeket csinálni. Sajnos a manuális mód elég kegyetlen, és az animátorok munkája is elég macerás. Már csak anno, amikor egyember az egyfilmeket gyártotta is emlékszem a 1,5 perc hosszú gyurmás animáció, mennyi kínlódást és gondot hozott. Akkor imádtuk volna, ha van iSight (vagy más normális webcam) és egy ilyen program. Az I Can Animate program pontosan a kezdőknek ad egy produktív programot, amivel bátran nekieshetnek kis filmjeik legyártásához.

A program képes videokameráról, és webcamről is képeket, illetve videó klipeket rögzíteni. Az animációkba lehetőségünk van utólagosan is belenyúlkálni, sőt lehetőségünk van frameket összemontázsozni is úgy, hogy csak a hátteret változtatjuk meg benne.

Akik csak rajztudásukkal kívánnak élni, azoknak is kifejezetten jó programot találtam. Az alap rajzkellékek megtalálhatóak a kelléktárban, és persze lehetőségünk van az előző frame duplikálására, és annak megváltoztatására, így nem kell az elejéről kezdeni mindig.

icananimate

A progi, nagyon jól együttműködik minden más ismert videó készítő programmal is. Tudunk exportálni iMovie-ba, vagy iDvd-be is, de persze lehetőségünk van egyből video filbeba exportálásra is.

A program nagyon egyszerű kelléktár gyűjtemény, amivel könnyedén megvalósíthatjuk kisebb filmes elképzeléseinket. A program fizetős, de egy trialt ki lehet próbálni ami elérhető univerzális bináros formájában, a program weboldalon, itt.

I Can Animate – Gyorsan egyszerűen kis filmeket” bejegyzéshez 5 hozzászólás

  1. na jo, megint hamarabb jart a szájam, mint a szemem. (ami meglepoen jol jon ha novel vagyok, de itt nem sok haszna van… hehe) szoval latom, h van vines werzio, a fene egye meg ezt a wv-t, dejo. hetfon ki is probalom. (akkor lesz gepem) vehehe…

  2. hehe….

    de epp kuldhetek, de kint olcsobban talalsz :) Amugy epp ott van a OSX86 project is azzal is megprobalkozhatsz, bar en nem jartam vele tul sok sikerrel :D Csak az a megoldas ha te is maces leszel :)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük