EarthDesk – Földünket a háttérnek

Sokan szeretjük nézni a földet, kontinenseinket, felhősen, esti kivilágítással… Többnyire eddig ha találtunk egy jó nagy felbontású képet azonnal mentettük is le, hogy fel tudjuk majd használni háttérként. Ez viszont egy statikus képet jelentett, nézhettük még meg nem untuk. Most viszont van rá lehetőségünk, hogy egy dinamikus, rengeteg szemléletet magában foglaló, földet mutató háttérkép generátort használjunk. A program neve pedig egyszerűen EarthDesk.

earthdeskt1

A programot csak az Applicationsok közé kell behúzni, és persze futtatni. Beállításnál egyből elénk tárul a sok variációs lehetőség. Többek között választhatunk milyen formában szeretnénk látni a föld felszínét. A világos és sötét részek jelölését és a térkép illetve a gömb megjelenítés által akár több ezer lehetséges variáció közül választhatunk a nekünk megfelelőt.

earthdeskt2

Mint írtam, a térkép dinamikus. Annak frissítési idejét is beállíthatjuk, így akár állandóan szemmel követhetjük kis bolygónkat. Többek között a fókuszt is beállíthatjuk, és akár zoomolhatunk is. Pl. csak a sötét oldalt látva (isteni a városok fényára), vagy csak a gyönyörű felhős világos oldalt, vagy saját városunkat állíthatjuk be a fókuszpontba.

earthdeskt3

Okos kis program, sajnos fizetős, de nagyon tetszetőssé tudja tenni desktopunkat. Elérhető itt.

earthdeskt4

EarthDesk – Földünket a háttérnek” bejegyzéshez 3 hozzászólás

  1. dekirály, ez windows alatt is megy?
    (a textet nem olvastam, el. lusta…)
    mennyi memoryt eszik? laza mi… angol akcentussal irok… hehe .-:::: :D

  2. Hehe… nem tudok nyilatkozni, nekem 2 gb rammal nem tunt fel hogy sokat fogyasztana… de kis aranyos.

    a link megynilasokat meg majd megprobalom orvosolni…

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük