Heidelberg – Képregény film

Ha valakinek szerencséje van, és Frankfurtban több időt tölthet el, akkor mindenképp érdemes Hessen Baden Württenberg tartomány egyik ékkövét, Heidelberget felkeresni. Frankfurtól délebbre, Mannheim-től egy lépésre található ez a pici város. A Neckar folyó partján terül el a picike város, viszont látványosságát nem csupán a folyó adja. A folyó egy völgyet alkot, ami mellett két oldalról dombok magasodnak. A magaslatok pedig gyönyörű rálátást biztosítanak Heidelberg-re.

Kisvárosi hangulat

A Lévai és Sümegi párhoz csatlakoztam egyedüliként. Kifejezetten borongós időben indultunk el autóval, de a jó kedvünkön mit sem rontott a tény, hogy nem tűz a nap a szemünkbe. Könnyen megtaláltuk a szállásunkat, és a gyenge esőzés ellenére úgy döntöttünk, hogy nekünk látnunk kell a várost és a híres várat. A rossz idő szinte teljesen alább hagyott mire villamossal a központba értünk. Innen egy hosszú, kövezett, sétáló út visz egészen a vár aljáig. Az utcán pedig sorra üzletek kecsegtették az arra járókat. Rengeteg turista csalogató holmi, ital, és étel volt, ami miatt mi is megálltunk egy kicsit nézelődni.

IMG_5032

A cél viszont tiszta volt. A Heidelbergi várat látni kell! A vár lábánál szinte azonnal döntés elé voltunk állítva. Volt a hosszú, és a rövid, de lépcsőn vezető út. Mondanom se kell, hogy szaladtam is fel a lépcsőkön. Már ameddig bírtam. A több mint háromszáz lépcsőfok után viszont már a kastély bejáratánál is voltunk. A 16. századi épület legtöbb része csak romosodó várfalak formájában volt látható. Ez jól sejtette, hogy régen, milyen robusztus és hatalmas kastély volt itt. Ennek ellenére bennem mégis a kert maradt meg leginkább. A mai napig is karbantartott növények és fák hihetetlen hatást gyakoroltak mindenkire. Mintha csak magunk is grófok, bárók, vagy hercegkisasszonyok lettünk volna. Ezt az élményt tovább fokozta, hogy a kertben sétálva is elénk tárult a város panorámája.

WP_20150425_12_37_09_Pro

A vár belső épülete megmaradtak, vagy legalábbis fel lett újítva. Ebben a részben több kiállítás is helyet kapott, és a patikákról, pincékről, és belső szobákról kaphattunk ízelítőt.

Túra a dombra

Első nap a várossal és a várral telt, másnapra viszont megbeszéltük, hogy túrázni fogunk. A város másik oldalán elterülő dombra fogunk felmászni, méghozzá az erdőn keresztül vezető ösvényeken. Ezen a napon hihetetlen meleg volt az idő, úgyhogy rendesen izzadt mindenki a sokszor kemény emelkedőkön. Minden nehézség ellenére megcsináltuk. Felértünk a tetejére, és csodálatos kilátásban volt részünk. (Az isteni fogadós élményről nem is beszélve.) Jómagam nem vagyok egy nagy természetjáró, de ez a kaland sarkalt arra, hogy ezt követően több túrázásba is belevágtam.

WP_20150425_13_31_18_Pro

A képregény film

Az ismerősi körömben már nem hogy ismerik a szokásomat, miszerint képregényeket gyártok a kalandjainkból. Már szó szerint követelik. Valami új dologgal akartam előállni, és nem csupán egy egyszerű képregényt csináltam, hanem a képregényt egy videóba integráltam. Persze tudásom és lehetőségeim nem engedtek meg igazi animálást, ennek ellenére remélem méltó emléket állít ennek a kalandnak.

A kitalált történetben kincset megyünk keresni. Remélem mindenkinek tetszeni fog!

Heidelberg – Képregény film” bejegyzéshez 2 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük