Harry Potter 5 – A félvér Herceg

Meg kell mondanom egyik leginkább várt könyv volt ez számomra. A magyar kiadást nagyon vártam, és mivel az időpontja folyamatosan csak váratott magára, már ott jártam, hogy eredeti nyelven szerzem meg és olvasom el. Végül is bejött a meló a suli, és persze azért Edit se lebecsülendő tényző a szabadidőmben, így ez a február 9.i megjelenés végülis belefért. A libri jóvoltából már 10.-én jött a csomag, csak a GLS (eddig érdekes módon mindíg helyes névvel, címmel, de most) helytelen címzésre próbálta szállítani, és mivel szombaton nem voltak hajlandóak dolgozni, csak hétfőtől kezdhettem el olvasni.

Amikor végre megkaptam, viszont elég csalódott voltam, hogy ezek után egy elnyomtatott könyvet kaptam, mert a könyvtárba az utolsó előtti oldalt csak félig nyomtatták ki, így beraktam egy lapot, amin elnézést kérnek, és ott olvashatom azt az oldalt teljes egészében. Kiábrándító, hogy ilyen lehetséges, és mint megtudtam minden példány erre jutott. Nem volt sok időm olvasni a héten megmondom őszintén, végül is három részbe olvastam el. Hétfő, csütörtök, és most fejeztem be pénteken. A történetről nem akarok sokat mesélni, de fontos momentumokat kiragadnék. Mint tudni illik (ahogy ezt beharsogták, és a 4. könyvtől kezdve a részek velejárója) az egyik főhős feláldozza életét. Számomra ennek a könyvnek van igazán olyan temetés feelingje. A tisztelet, méltóság, utolsó nagy felkészülés a nagy megmérkőzés előtt. Ebben a részben minden meg fog változni, és minden felbomlik ami eddig az alapokat biztosította. Harry előtt már szinte minden tiszta, főleg hogy mostmár mit kell tennie. Furcsa. Mostmár csak a vég hiányzik, és minden lezárul. Furcsa.

Na de visszatérve ehhez a könyvhöz jól sikerült alkotás, leginkább az ötödik rész hangulatát idézi számomra. Fordulatos. Mint szerelmekben, mint megoldandó feladatokban. Sok régi szereplő tűnik fel újra, és persze lesznek új figurák is. A Főnix Rendjéhez képest viszont sokkal lehengerlőbb a vége szerintem. Mindenkinek csak ajánlani tudom.

Na és most a hivatalos dolgok:
HARRY POTTER ÉS A FÉLVÉR HERCEG
ROWLING, J. K.
hp5Elérhetőség: 4-6 munkanap

Kiadó: ANIMUS KIADÓ KFT.
Oldalak: 624
Borító: KÖTVE
Fordító: TÓTH TAMÁS BOLDIZSÁR
Nyelv: MAGYAR
Kiadás éve: 2006


Ismertető
A Harry Potter sorozat hatodik kötete 2006. február 10-én jelenik meg magyar nyelven az Animus Kiadó gondozásában.
A szerző nem árulja el előre, hogy ki a címben szereplő félvér herceg, csak annyit közölt, hogy nem az immár hatodéves varázslótanonc, de nem is Lord Voldemort, a gonosz varázsló. A regény egyik szereplője meghal – egyelőre titok, hogy ki.

Harry Potter 5 – A félvér Herceg” bejegyzéshez 2 hozzászólás

  1. A párbeszédek voltak gyengék. sajnos. amúgy tetszett. Az én példányom nem hibás…
    miért hal meg mindenki? Az a bizonyos ( nem mondom ki, mert hatha vki meg nem olvasta ) biztos nem tamad fel a kov reszben? az jo lenne. sztem a legjobb szereplo O volt, bar az az igazsag a filmben az uj szereplo miatt mar nem volt olyan szimpi. Nade. ilyen az elet. ha olyan tortenetet akarok ami az en szivemnek kedves, megirom magamnak. :)
    by me

  2. Nem tudom… En nem ereztem volna hogy gyengek. Sajnos ilyen az elet is… Szepen sorban kihullanak a legjobbak. Csak nem feltéelenül ilyen tragikusan.Nekem is o az egyik kedvenc figuram a sorozatban. Hat mivel a temetest is levezenyeltek, nem hiszem. Ha rejtejes korulmenyek kozott eltunt volna a teste, akkor talan. Viszont amugy eleg rejtejes eletet elt, szoval az utolso konyvben igy vagy ugy de feltunhet esetleg, mas formaban.A filmben az egyik pont ez a karakter amit sose talaltak el jol, szerintem. Na mind1. Jo konyv. Sajnos megint csomot kell varni, mire olvashatjuk a vegkifejletet.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük