Hangoskönyv: Rejtő Jenő – Az elveszett cirkáló

Mostanában valahogy sosem volt időm semmire. Hosszú, dolgos napok után a maradék szabadidőmet is valamilyen passzív pihenéssel töltöttem, és az olvasás vagy épp hangoskönyv hallgatása csak zavart volna. Viszont megérkezett a jó idő, és valahogy ez meghozta a kedvemet az irodalom fogyasztására. Előkerült újra az iPad az utazásokhoz, és az iPhone a hangoskönyvekhez. Jelenleg egy hangoskönyvet fejeztem be, amiről érdemes is írni.

A hangoskönyv

Egy igazán jó minőségű és kereskedelmi forgalomban is megjelent hangoskönyvről van szó. A felolvasó Rudolf Péter, aki már a A tizennégy karátos autó esetében is fergetegeset alakított. Most sincs ez másként. Hangjával, és előadásával nagyszerűen tudja megszemélyesíteni a különböző karaktert. A 4 óra 41 perc hosszúságú hangoskönyv végig izgalmas és abbahagyhatatlan élmény volt számomra.

0399001058524G

A történetről

A történet szerintem végig igazán humoros, és fordulatos. Rejtélyekben sosincs hiány, ennek ellenére a karakterek szerintem, akik miatt mestermű ez az írás. Lehet, hogy csak nekem ennyire szembetűnő, de ezek az „akcióhős” alakok igazi magyar realitást tükrözik. Sokszor hitvány, alulképzett, a világot nem ismerő alakokról van szó, akik egyetlen egy dolog miatt tudnak olyan nagyszerűen érvényesülni a történetben, mert hihetetlen találékonyak és merészek. Bár ez nem volt célja az írónak, mégis számomra jelenleg kicsit nemzetkritika is, és ezáltal még viccesebb és élethűbb a történet.

A kaland alapvetően három csavargó kalandját meséli el, akik belefutnak egy „kölyökbe”. A kölyök által megtudják, hogy egy férfit keres, akit gyilkossággal vádolnak, mi több olyan találmány terveit birtokolja, ami az Brit királyság meg akar kaparintani. A történetbe természetesen megannyi karakter fog még bonyolódni, de lényegében a férfi felkutatása áll a cselekmény fókuszában. Akaratlanul is olyan politikai konfliktusba fognak csöppenni, amit se nem akartak, se nem értenek. Ilyen körülmények között fogja magát feltalálni egy csapat erőszakos, és alulképzett ember. A komédia ezáltal garantált.

elveszett_cirkalo

Hivatalos Ismertető

Nincs azon semmi csodálkozni való, hogy a Brit Királyi Tengerészet történetének lapjain nem szerepel a Balmoral nevű cirkáló eltűnésének históriája, az érdemes hadihajót ugyanis az éj leple alatt kötötte el Piszkos Fred. El nem ítélhető tettét azért követte el, mert egy hajó bérlésére nála lévő pénzt elrulettezte…

Hajóra pedig szüksége volt, hogy elindulhasson az expedíció Indokínába egy eltűnt légionista felkutatására. Szegény Piszkos Fred, ha előre sejti, hogy egy angol hadihajó kapitányának ápoltsági szintjéig mosdatják, aligha vág bele a dologba. De ha már benne voltak, mellékesen megoldották őfelsége birodalmának gyarmatügyi kérdését, lelepleztek egy veszedelmes árulót, többször megmentették a fiatal Earl of Sudessex életét és végül teljesen váratlanul megtalálták a légionistát…

Hangoskönyv: Rejtő Jenő – Az elveszett cirkáló” bejegyzéshez egy hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük