Fekete özvegy játék

Az utóbbi időben kicsit rákattantam az egyszerű Windows-os beépített játékokra. Gondolom a passziánszt, aknakeresőt senkinek sem kell bemutatni. Úgy gondoltam, most vmi újat fedezek fel, és a számomra eddig ismeretlen, „Fekete özvegy” játékot próbálom ki. Mikor rájöttem, hogy is kell játszani, gyorsan fűggő is lettem, és minden nehézségifokon végig kellett játszanom.

feketeozvegy

Azt kell hogy mondjam, hogy nem volt egyszerű. A legnehezebb fokozaton, több heti – bár nem folyamatos – játék árán körülbelül 300 próbálkozás után sikerült kiraknom. Mivel azóta is nagyon kedvelem ezt az igen egyszerű kártyajátékot szerepeljen itt a játékszabálya:

A Fekete Özvegy játékot két pakli kártyával játsszák (mindig 104 kártyalapot fog használni, de a kezdő és a középhaladó beállításoknál a program kivesz színeket). Új játék indításakor a program tíz adag kártyát oszt ki, melyből egy mindig fel van fordítva. A megmaradó kártyákat a program öt adagra osztja az ablak jobb alsó részén. Ezeket a program új sor leosztásához használja. Az első játék idején be kell állítania a nehézségi szintet a használni kívánt kártyaszínek megadásával. Minél több színt választ, annál nehezebb a játék. Ezt a beállítást bármikor megváltoztathatja.

A kártyák mozgatásához húzza a kártyát az egyik oszlopból egy másikba. A kártyák mozgatása a következő szabályok szerint történik:

  • Kártyát az oszlop aljáról üres helyre mozgathat.

  • Kártyát az oszlop aljáról olyan oszlopba mozgathat, ahol a következő legmagasabb értékű kártyalap szerepel (függetlenül a kártyák színétől).

  • Azonos színű és egymást számsorrendben követő kártyákat egyszerre, egy kártyaként is mozgathat.

  • Ha létrehozott egy kártyasort királytól az ászig, akkor ezek egy kártyaként fognak a játékmező aljára kerülni.

Ha készen áll az új leosztásra, kattintson a kártyacsomagra, vagy az ablak jobb alsó sarkában található paklira. (Új leosztáshoz minden oszlopban kell kártyának lennie.)

Tippek:

  Azonnal hozzon létre üres helyeket. A lehető legkorábban nyisson üres sort úgy, hogy a halom összes kártyáját felfordítja, és próbáljon az így nyert üres helyre kártyákat helyezni. Ezzel építheti meg a leghosszabb sorokat. A lehetséges szabályos lépések megtekintéséhez nyomja meg a H billentyűt.

  Takarja ki a kártyákat. Hozza a kártyákat játékba a halmok eltüntetésével és a halmok alacsonyabb kártyáinak megfordításával. Így nagyon gyorsan tárulnak fel új lehetőségek. Ha több kártya van játékban az újabb osztás előtt, akkor több lehetősége van sorozatra, és kevesebb „hiányzó” kártya fogja akadályozni a sorozatait.

  Ne rekesszen el kártyákat. Ha nehezebb beállításokkal játszik, ne helyezzen alacsonyabb kártyákat más színű kártyákra. Így azok el lesznek rekesztve addig, amíg az alacsonyabb értékű kártyákat el nem mozdítja.

Fekete özvegy játék” bejegyzéshez 16 hozzászólás

 1. a legdurvább addiktív!

  internetes bázisa alig.

  Neked mi a csúcsod. Odáig fejlődtem, hogy nehéz fokozaton 15% nyerési statisztikám van (utóbbi időben javítottam rengeteget). És éppen most raktam ki 182 lépésből 1114 pontért !!! :)

 2. Szerintem is nagyon jó eza a játék!Én akár hiszitek akár nem 5 perc sem kell hozzá és végig vittem!Ezen az oldalon tényleg én sem tudok játszani de le van töltve a gépre és nagyon jó és gondolkodtató játék!nekem csak az eleén volt gondolkodtató!De nagyon megszerettem nagyon szeretem eza kártya játékot!

 3. Én is szeretem ezt a játékot. A csúcs eredményem: a legnehezebb fokozaton, két alkalommal is sikerült, négyszer nyernem egymás után.

 4. sziasztok nagyon szeretem a fekete özvegy játékokt de kár hogy nem lehet már játszani na sziasztok jo nyarat remélem hogy nem fog elpusztulni a világ mert én retentöen szeretem a családomat föleg anyukámat és az ikertestvéremet na most már téleg mennem kell sziasztok

 5. Kérem ne tegyék,hogy elveszik ezt a jó játékot,ez volt az egyedüli kikapcsolódásom és megnyugtatott,pihentetett
  csak nem ezt irigylik meg tőlünk öregektől ?

  Szeretném,ha ezután is az első lap ikonjára /játékok/,ha rákattintok megjelenne egy pár játék és ott a fekete özvegyet vagy a passziánszot tudnám választani.
  Ugye nem olyan nagy kérés ?

 6. Szia! Ugyanilyen Fekete özvegy kártyajátékom volt az XP-en. De átváltottunk Win7-re, s azon teljesen más formában jelenik meg. Nekem erre a régi, megszokottra lenne szükségem, ami itt látható a Te oldaladon. Hogyan tudnám ezt (vagy pont ilyet) feltenni a gépemre? Köszi. Au.

 7. Kérek segítséget, mert az XP-ről átálltunk a W7-re és nagyon szeretném ezt a verziót letölteni. Már több másikat próbáltunk, de ez a legjobb!
  Köszönöm…

 8. Hello! Nagyon szeretem ezt a játékot, most épp a telefonon játszok vele,viszont a 4 színűt eddig csak 3* sikerült kiraknom, a többi pár perc alatt megvan. Nagyon ügyesek vagytok,ha ennyiszer sikerült!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük