Dark sorozat – Családfa

Rám nagyon nagy hatást tett a Dark című sorozat, ami egy német kisváros lakóin keresztül mesél el egy szövevényes időutazás történetet. A három évad epizódjait követve rengeteg karakter kerül bemutatásra, amin keresztül egy ok-okozati csomó is kibontásra kerül. Talán pont azért ragadtak magukkal a sorozat részei, mert nem a jól ismert hollywood-i hős történetet meséli el. Nincs benne akció, csupán dráma és az időutazás adta tudományos fantasztikum. Az epizódok rengeteg ember történetét mesélik el fiatalon, felnőttként és öregen. Alapól több tucat személyt kell figyelemmel kísérnünk, az pedig, hogy más-más idősíkokon más arcokat kell fejben tartanunk nem segít. Én magam a harmadik évadra már kicsit el is felejtettem mindenki történetét így utána kellett néznem a kapcsolatrendszereknek.

Egy nagyszerű cikket találtam a tvguide.com-on Kaitlin Thomas tollából (eredeti cikk), aminek a fordításán alapuló kiegészítését kívánom itt hagyni. A továbbiakban csak az olvassa tovább ezt az írást aki megnézte mind a három évadot, különben fontos fordulatok lepleződnek le.

Családfa

Már a sorozatban is többször látható az a kép, amiben az idős karakterek próbálják egy falon összeszedni az összefüggéseket, illetve ki-kicsoda és milyen rokonságban áll mással. Nagy szerencsére egy viszonylag olvasható és egyszerüsített ábrán bemutatható az összes szereplő kapcsolatrendszere.

Viszont nézzük egyesével is a családokat és ezen belül is az egyes személyeket.

Kahnwald család

Jonas Kahnwald / Adam

Jonas a fia Hanna és Michael Kahnwald-nak. Michael-t előzőleg Mikkel Nielsen-nek hívták mielőtt 2019-ből 1986-ba utazott. Jonas randevúzott Martha Nielsennel az apja 2019 júniusi öngyilkossága előtt, de szakított mikor megtudta, hogy Martha valóban az ő nénikéje. Anyai részről féltestvére Silja-nak, akinek a szülei Hannah és Eagon Tiedmann afférjából született.

2020 júniusában, amikor az apokalipszis bekövetkezik Jonas-t egy másik dimenzióból származó Martha menti meg. Az alternatív világba jut, ahol 2019-et írunk és itt találkozik először a másik világ Martha-jával, akinek felfedi az időutazást. Egymásba gabalyodnak és Martha teherbe esik. A gyermekük felnőve Eva neve nincs gyilkolója lesz. Eva pedig az idős Martha-ból alakul ki az alternatív világban. Ebben, a másik világban Jonas-t az alternatív világ Martha-ja gyilkolja meg Eva kérésére.

A történet eredeti verziójában Jonas-t nem menti meg a másik világ Martha-ja és a felnőtt változata 1888-ban ragad. Ebből a változatból fejlődik ki később Adam, aki meg akarja semmisíteni a világot és véget vetni a nyomorúságos ciklikusságnak. Ezért mindent úgy rendez, hogy 2053-ban az apokaliptikus erejét megtestesítő gömb segítségével meg tudja ölni a terhes Martha-t, a meg nem született fiával. Azt reméli a “eredet” a Jonas és Martha gyermeke, amit ezzel elpusztíthat és megszakíthatja a ciklusokat. Ez nem történik meg és később rájön, hogy az igazi “eredet”, ami az egész ciklust elindította az H.G. Tannhaus volt, amikor fia, menye és unokája tragikus autóbalesete miatt feltalálja az időutazást. Adam megmenti Jonas-t a 2020 as apokalipszistől és elmondja neki az új felfedezését. Ezek után Jonas az alternatív világba utazik, ahol az alternatív világ Martha-ját kimentve a történések cikluséból az “eredet” világába utaznak, ahol visszafordítják az autóbalesettől a Tannhaus családot. Ezáltal sose találják fel az időutazást, Jonas és Martha világa a ciklusokkal sose jön létre, így hőseink is megszűnnek létezni.

Michael Kahnwald / Mikkel Nielsen

Mikkel a legkisebb fia Ulrich és Katharina Nielsennek. Martha és Magnus Nielsen öccsüket is magukkal viszik, amikor barátjukkal Jonas Kahnwald-al és Bartosz Tiedemann-al a barlanghoz látogatnak. Azon az estén, 2019 novemberében Mikkel 1986-ba időutazik, az idős Jonas Kahnwald vezetésével. A múltban Ines Kahnwald kezeli a kórházban, ő később örökbe is fogadja és Michaelnek nevezi. Mikkel itt találkozik először leendő feleségével a fiatal Hannah-val. Házasságukat követően egy fiúk születik, akit Jonas-nak neveznek el. Michael 2019 június 21-én lesz öngyilkos, miután a jövőbeli Jonas elmondja, hogy mi fog történni és megmutatja a levelet amit halála előtt fog írni.

Az alternatív világban Mikkel nem jár az erdőben a testvéreivel 2019 novemberében ezért nem is fog idő utazni. Így sosem válik Michael Kahnwaldá, nem fog összeházasodni Hanna-val és Jonas sose születik meg ebben a világban.

Hannah Kahnwald

Hanna az édesanyja Jonasnak és Micheal Kahnwald özvegye, akit Mikkel Nielsen néven született a jövőben. Lánykori neve Hannah Krüger, aki Ulrich Nielsen-be volt szerelmes 1986-ig. 2019-ben újra összegabalyodott Ulrical, de Mikkel eltűnése miatt ez a viszony megszűnt. Miután vissza utazik az időben 1954-be meglátogatja a pszichológiai intézetbe zárt Ulrich-ot, akit ezek után sorsára hagy és inkább új életet kezd a múltban.

1950-ben Hannah viszonyt folytat a fiatal Egon Tiedemann-al és teherbe esik tőle. El is akarja vetetni a babát, de végül meggondolja magát amikor az abortusz előtt Katharina fiatal anyukájával, Helene-vel találkozik. Ekkor dönti el, hogy mégis megtartja gyermekét és elhagyja Winden-t. Pár év múlva 1911-ba utazik lányával Silja-val, ahol az idős Jonas-t keresik. Jonas végül saját kezével öli meg az anyját.

Az alternatív világban Michael nem létezik. Hannah elcsábítja a már házas Ulrichot, aki ott hagyja előző házasságát Katharina-val és teherbe ejti új párját.

Hanna az egyike azoknak, aki nem tagja sem Adam sem Eva csoportjának, akik az időhurkot hozzák létre. Ő létezik az eredet világában is, ahol Torben Wöller-el és és egy baba fejlődik a szíve alatt, akit Jonas-nak akar hívni. Ez az erdeti személy jó kapcsolatot ápol Regina-val, Katherina-val Oeter Doppler-el és Bernadette Wöller-el. Egy utolsó jelenetben egy baráti vacsorán is láthatjuk őket.

Ines Kahnwald

Ines Kahnwald az örökbefogadója Michael Kahnwaldnak, aki eredetileg a jövőben Mikkel Nielsen. Nővérként dolgozik a windeni kórhában 1986-ban, amikor sorsuk összekötődik az időutazó Mikkel-el. Ahhoz, hogy új örökbefogadó anyukája bírjon a fiúval folyamatosan gyógyszeresen kell lehűtenie, habár tudja, hogy a fiú valóban a jövőből érkezett. A nagymamája Jonasnak és az anyósa Hannah-nak. Apja, Daniel a törvény őreként együtt dolgozik a fiatal Egon Tiedemenn-al.

Nielsen család

Mikkel Nielsen / Michael Kahnwald

Mikkel a legkisebb fia Ulrich és Katharina Nielsennek. Martha és Magnus Nielsen öccsüket is magukkal, amikor barátjukkal Jonas Kahnwald-al és Bartosz Tiedemann-al a barlanghoz látogatnak. Azon az estén, 2019 novemberében Mikkel 1986-ba időutazik, az idős Jonas Kahnwald vezetésével. A múltban Ines Kahnwald kezeli a korházban, ő később örökbe is fogadja és Michaelnek nevezi. Mikkel itt találkozik először leendő feleségével a fital Hannah-val. Házasságukat követően egy fiúk születik, akit Jonas-nak neveznek el. Michael 2019 június 21-én lesz öngyilkos, miután a jövőbeli Jonas elmondja mi fog történni és megmutatja a levelet amit halála előtt fog írni.

Az alternatív világban Mikkel nem jár az erdőben a testvéreivel 2019 novemberében ezért nem is fog idő utazni. Így sosem válik Michael Kahnwaldá, nem fog összeházasodni Hanna-val és Jonas sose születik meg ebben a világban.

Martha Nielsen/Eva

Martha a középső gyereke Ulrich é Katharina Nielsen-nek. Magnus és Mikkel Nielsen lány testvére. Jonas időutazása után kiderül, hogy Martha Jonas nagynénje, ami elég problémás mert ők előtte egymásba zúgtak. Hiába jut tudomására az igazás a szíve mélyén még mindig szerelmes Jonas-ba. Martha randizgat Bartosz Tiedemann-al, amíg Jonas-t az apja halála miatti poszt traumatikus stresszel kezelik. Végül Adam öli meg az apokalipszis előtt 2020-ban.

Az alternatív verziója Martha-nak megmenti Jonas-t a 2020-as apokalipszis elől. Az alternatív világban, ahol Jonas eredetileg nem született meg Martha Kilian Obendorfal van együtt, de szakítanak miután Martha, Killian, Magnus, Franziska Doppler és Bartosz elé hullik a Mads Nielsen halott teste a bunkerben. Végül születik egy gyermeke Jonas-tól, akit megment az apokalipszis elől. Ez a gyerek lesz Eve névtelen gyilkoló embere. Eva hasonlóan Martha öregebb verziója, mint ahogy Adam az öregebb Jonas. A másik Martha viszont, aki nem mentette meg Jonas-t az apokalipszistől megöli Jonast, mialatt azt a felnőtt, és idős Eva végignézi.

A Martha, aki eredetileg megmentette Jonas-t kétségbeesetten próbálja megváltoztatni a dolgokat és megállítani az apokalipszis bekövetkeztét. Így találkozik az őrá váró idős Magnus és Franziska-val, akik Adam csapatához a Sic Mundus-hoz csábítják, hogy megtalálják az “erdetet” és elpusztítsák azt. Ezért egy megbízatást kap, hogy utazzon 1888-ba, ahol a felnőtt Jonas-nak ad az idő utazáshoz szükséges anyagot. Miután visszatér Adam csapdába ejti és őt és a meg nem született gyermekét, majd feláldozza, mert azt gondolja, hogy az “eredet” a gyerek lesz.

Az alternatív világban az a Martha, aki megöli Jonas-t végül felnő az apokaliptikus világban és az az Eva lesz belőlle akit megismertünk, aki a ciklus újra indulása érdekében tesz meg mindent.

Magnus Nielsen

Magnus a legidősebb fia Ulrich és Katharina Nielsen-nek. A barátnője Franziska Doppler, aki szülei Charlotte és Peter Doppler. Ő az egyik, akinek a társaságában Mikkel a barlanghoz megy. A kis fiú eltűnése után nagyon szívére veszi az eseményt és felelősnek tartja magát. Magnus-t a felnőtt Jonas menti meg a 2020-as apokalipszis elől és viszi Franziska és Bartosz Tiedemann társaságában az 1888-as múltba. Ebbe az időbe rekednek, mert az időgépet működtető radioaktív anyag elfogyott és nem tudnak ebben a korban hozzájutni. Magnus idővel Adam támogatója lesz és Franziska -val idő utaznak, hogy az alternatív világ Martha-ját meggyőzvén segítséget szerezzenek Jonas megmentéséhez Adam világában.

Az alternatív világban Magnus Franziska-val jár együtt. 2019 novemberében közösen Franzika-val, Martha-val, Bartosz-al és Kilian Obendorfal az erdőbe mennek. Kalandjuk során a bunkerben Mads Nielsen teste esik eléjük tér-idő törésből. Ebben az alternatív világban Magnus Franziskával együtt hal meg a 2019-es apokalipszis során.

Ulrich Nielsen

Ulrich az idősebbik gyermeke Jana és Tronte Nielsen-nek. 2019-ben Ulrick a rendőségnek dolgozik Charlotte Doppler-el együtt. Rendszeres szeretője Hanna Kahnwaldnak egészen Mikkel eltűnéséig. Testvére Mads hasonlóan tűnt el 1986-ban, mint Mikkel ezért minden áron meg akarja találni gyermekét. Miközben Mikkel után nyomoz, Ulrick rájön, hogy a 2019-ben az erdőben talált gyerek hullája a testvére, Mads volt. Visszautazik az időbe 1953-ba és megtámadja az akkor fiatal Helge Doppler-t, hogy megakadályozza Mads, Erik Obendorf és Yasin Friese halálát és Mikkel eltűnését. Csúnyán megsebesíti a gyereket és tettért letartóztatják. Ezek után egy pszichológiai intézetbe utalják, ahol 1987-ig lesz.

Az alternatív világban Ulrich elhagyja Katharina-t, miután Magnus, Martha és Mikkel Nielsen már nagyobbak. Hanna Krüger (aki itt sose találkozott és házasodott össze Michael Kahnwaldal) lesz Ulrich új felesége akivel babát várnak. Viszont emellett az új házassága mellett is viszonyt alakít ki Charlotte Doppler-el. Akkor szakítanak véglegesen, amikor Mads teste előkerül. Halálát egy idősebb Helge Doppler okozza, amikor Ulrich időutazik, hogy a felnőtt Helgét ölje meg. Nem számít rá, hogy az öreg Helge is ott lesz.

Jana Nielsen

Jana az édesanyja Ulrich és Mads Nielsennek. A férje Tronte Nielsen, akivel még fiatal korában találkozott. Tronte viszonyt ápolt Claudia Tiedemann-al 1986-ban. Mads eltünése után Jana mentálisan megtört és nem tudott túl lépni fia eltűnésén. Hatalmas veszekedésbe keveredik a férjével, és arra kényszeríti a férfit, hogy válasszon a családja és Claudia között. A családját választja.

Tronte Nielsen

Tronte az édesapja Ulrich és Mads Nielsennek. Felesége Jana Nielsen, de mellette viszonyt ápol Claudia Tiedemann-al. Azt hiszi, hogy ő az apja Regina Tiedemann-nak, de a harmadik évadban kiderül, hogy nem. 1953-ban az édesanyjával, Agnes Nielsen-el érkezik Windenbe. Kimondatlanul az apja a névtelen gyilkos, aki Jonas Kanhwald és az alternatív világ Matha Nielsen gyermeke. Amikor Mads teste leesik az időtörésből Peter Doppler szemtanúja lesz ennek és Tronte segítségét kéri, aki elviszi a testet az erdőbe ahol Ulrick és Charlotte Dploer találják meg.

Agnes Nielsen

Agnes a gyermeke Bartosz Tiedemann és Silja Tiedemann-nak. (Az időutazó Hanna Kahnwald és Egon Tiedemann lánya Silja) Ő a testvére Hanno Tauber-nek, más néven Noah-nak. Silja második gyermeke szülése közben hal meg, Bartosz pedig Noah öli meg, miután Bartosz elveszti a hitét Adam-ban. Így Agnes-t gyakorlatilag Erna neveli fel. Nem sokat tudni az életéről egész addig, amíg 1953-ban Windenbe érkezik a gyermekével, Tronte-vel. Tronte apja kiléte nem lett kimondva, de erősen arra utal minden, hogy Jonas Kahnwald és az alternatív világ Martha Nielsen névtelen gyermeke. Agnes viszonyt folytat Doris Tiedemann-al, aki egy szobát bérel a házukban. Claudia szövetségese az 50-es években, de lehetséges, hogy egy hármasügynökként a Sic Mundus-nak dolgozik. Ő öli meg Noah-t, amikor elveszti a hitét Adam-ban.

Tiedemann család

Bartosz Tiedemann

Bartosz az egyetlen fia Regina és Aleksander Tiedemann-nak (eredeti neve Borisz Niewald). Randevúzik néhányszor Martha Nielsen-el, amikor Jonas Kahnwald kezelés alatt áll az apja öngyilkossága miatt. 2019-ben Noah manipulálja Bartosz-t, hogy Adam és a Sic Mundus felé bátorítsa. 2020-ban a felnőtt Jonas menti meg Magnus Nielsen és Franziska Doppler társaságában. 1888-ban ragadnak, ahol megismerkedik Silja-val, Hannah Kanhwald és Egon Tiedemann afférjából fogant kislánnyal. Silja két gyermeket szül neki, az első Hanno Tauber (azaz Noah) a második pedig Agnes Nielsen lesz. Bartosz-t 1921-ben a fiatal Noah öli meg, amiért hitét veszti Adam-ban és annak küldetésében.

Az alternatív világban a fiatal Bartosz, (akinek igazán fura a haja) Magnus, Martha Nielsen, Franziska Doppler és Killian Obendorf társaságában az erdőbe kirándul 2019 novemberében. A bunkerbe mennek ahol egy idő törésből Mads Nielsen halott teste esik le. Később segít Martha-nak, hogy Jonas megmentésére induljon.

Silja Tiedemann

Silja a lánya az idő utazó Hannah Kahnwald és Egon Tiedemann-nak. Ezzel féltestvérek anyai részről Jonas Kahnwald-al. Habár 1950-ben születik, de 1911-be utazik anyjával Windenbe. Az öreg Jonas (Adam) megöli az édesanyját majd a jövőbe küldi, ahol Elisabeth Doppler szövetségese lesz és segít a fiatal Jonas-nak stabilizálni az Isteni Részecskét, hogy tudjon vele utazni. Miután csatlakozik Adam szervezetéhez, a Sic Mundus-hoz a jövőben a múltba utazik, hogy Adam parancsára Bartosz Tiedemann-al találkozzon. Két gyermeket szül. Hanno-t, azaz Noah-t 1904-ben és Agnes Nielsen-t 1910-ben. Agnes szülésébe belehal.

Regina Tiedemann

Regina az édesanyja Bartosz Tiedemann-nak és felesége Aleksander-nek. Ő vezeti az egyetlen hotelt Windenben, amíg azt be nem zárják. Továbbá Claudia Tiedemann és egy ismeretlen férfi egyetlen lánya. Mellrákot diagnosztizáltak nála, ennek ellenére túléli a 2020-as apokalipszist csupán az anyja kérését kell teljesítenie.

Az alternatív világban Regina szintén Aleksander-hez megy hozzá és Bartosz az egy szem fia. 2019 szeptemberében hal meg mellrák miatt.

Regina szintén nem tagja az időcsavarnak, amit Adam vagy Eva hoz létre. Ő létezik az eredet világában is, ahol úgy tűnik soha nem találkozott Aleksander Tiedemann-al így gyereke sincs. Ez az eredeti személy jó kapcsolatot ápol Hanna-val, Katherina-val Peter Doppler-el és Bernadette Wöller-el. Egy utolsó jelenetben egy baráti vacsorán is láthatjuk őket.

Aleksander Tiedemann

Aleksander férje Regina Tiedemann-nak. Egy fiuk van Bartosz Tiedemann. Született Boris Niewald néven, de 1986-ban Windenbe érkezik, ahol ellopja Aleksander Köhler személyiségét miután egy dupla gyilkossági ügybe keveredik Marburgban. Aleksander munkát kap a helyi nukleáris erőműben, amit Regina anyja, Claudia vezet ez időben. 2019-ben már ő vezeti az erőművet, viszont Hannah Kahnwald megzsarolja, hogy felfedi a múltját. 2020-ban az igazi Aleksander testvére kideríti, hogy elvette a személyazonosságát volt bátyjának és hogy illegális tevékenységek történnek az erőműben. Vele is végez a 2020-as apokalipszis.

Az alternatív világban Aleksander szintén házas Regina Tiedemann-al és van egy gyerekük, akit Bartosz Tiedeann-nak hívnak. Meghal miközben feltárja az igazságot Charlotte Dopplernek az erőműről és kinyit egy sárga hordót, hogy megmutassa a radioaktív anyagot, ami 1986-ban keletkezett. A gyilkosság a múltban sose kapott részletes magyarázatot, de Aleksander azt mondja Bartosznak, hogy ami történt baleset volt.

Claudia Tiedemann

Claudia a lánya Doris és Egon Tiedemann-nak. Claudia lesz az első női vezetője a nukleáris erőműnek Windenben. Tronte Nielsennel szeretők, akit még gyerekkora óta ismer. A kutyája 1953-ban eltűnik, majd 1986-ban a barlangban megjelenik, miközben a radioaktív hordókat próbálja elrejteni. 1987-ben véletlenül okoz sérülést apjának, de ahelyett hogy segítene, hagyja hogy meghaljon, hogy ezzel védhesse az Isteni Részecskét a felfedezéstől.

Claudia Adam ellen dolgozik Agnes Nielsen segítségével. Úgy tesz, mintha a fiatal Jonas mentora lenne, de folyamatosan manipulálja, hogy ezzel is Eva törekvését a ciklusok fenntartását segítse. Claudia végül rájön, hogy ő csak Regina-t akarja megmenteni, így megöli az alternatív önmagát és eltűnik mindenki radarjáról. Egyik valóságban hagyja, hogy Noah 1954-ben megölje. Viszont sikeresen felfedi az igazi “eredet” kilétét és segít Adam-nak megtörni a ciklusokat 2053-ban.

Egon Tiedemann

Egon lánya Claudia Tiedmann és felesége Doris Tiedemann. Doris beadja a váló keresetet, mert rájön, hogy férjének viszonya van az idő utazó Hannah Kahndwald-al, akit Katharina Nielsennek hisz, mert a nő hazudott a személyazonosságáról. Egon és Hannah viszonyából egy törvénytelen gyerek születik Silja, akit apja nem is ismer, hisz azt hiszi édesanyja elvetetett 1954-ben.

Egon rendőr nyomozó, aki 1953-ban nyomoz Helge Doppler eltűnése és a Yasin Friese, Erik Obendorf gyilkosságok ügyében. Ő tartóztatja le az idő utazó Ulrich Nielsen-t is. Egon nyomoz Mads Nielsen eltűnése ügyében is 1986-ban, viszont annak testvérét Ulrich-ot gyanusítja vele. Szintén 1986-ban (egy hónappal a nyugdíjazás előtt) letartóztatja Ulrich-ot Katharina megerőszakolása ürügyén, amit Hannah hazudik a nyomozónak. 1987-ben rájön, hogy az időutazás valós és megérti, hogy az öreg Ulrich (aki a pszichológiai intézetben van a letartóztatása óta) kicsoda és elkezdi megkérdőjelezni a múltbéli cselekedeteit. Pár nappal később Claudia öli meg.

Noah

Noah, akinek az igazi neve Hanno Tauber, Bartosz Tiedemann és Silja Tiedemann első szülött gyermeke. Testvére Agnes Nielsen-nek. A fiatal Noah megöli Bartosz-t 1921-ben, amiért hitét veszti Adam és a Sic Mundus-ban. Anyja belahal testvére születésébe, ezért Erna neveli fel.

Felnőttként Noah papnak tetteti magát és Adam-al dolgozik az apokalipszis elhozásán. Időutazás révén a fiatal Noah egy bunkerbe kerül a fiatal Elisabeth Doppler-el, amikor 2020-ban az apokalipszis megtörténik. Ketten maradnak, miután Peter Doppler-t megölik. 2041-ben a felnőtt Noah-nak és Elisabeth-nek gyermeke születik Charlotte Doppler néven. 1921-ben Agnes öli meg, miután rájön, hogy gyermekét Adam utasítására a jövőbeli Elisabeth és Charlotte elrabolja és H.G Tannhaus-nak adják oda.

Az alternatív világban szövetségese Eva-nak.

Doppler család

Elisabeth Doppler

Elisabeth a legfiatalabb lánya Charlotte és Peter Dopplernek. A mellett, hogy süket, barátja Yesin Friese-nek, aki 2019-ben eltűnik és meggyilkolják. 2019-ben, miközben haza fele sétál az esőben találkozik Noah-val, aki a jövőben a férje lesz. Ő lesz azon kevesek egyike, aki túléli a 2020-as apokalipszist és a fiatal Noah-val a Windeni barlangokban fognak élni. Lánya, Charlotte, aki egyben az édesanyja is. A baba Charlotte-t elrabolják 2041-ben a jövőbeli Elisabeth és Charlotte, akik 1971-be viszik és H.G. Tannhausnak adják, aki unokájaként felneveli. Ezek után Elisabeth lesz a vezetője a apokaliptikus jövőnek 2053-ban.

Az alternatív világban Elisabeth nem süket. Túléli a 2020-as apokalipszist Noah-nak hála és Eva követője lesz.

Franziska Doppler

Franziska az idősebbik lánya Charlotte és Peter Dopplernek. Magnus Nielsennel szeretik egymást. Túléli a 2020-as apokalipszist és 1988-ba utaznak a felnőtt Jonas segítségével. Adam alapította Sic Mundus csoporthoz fog csatlakozni Magnussal az oldalán. Felnőttként Magnusszal az alternatív Martha-t győzik meg, hogy jöjjön 2020-ba és mentse meg Jonas-t.

Az alternatív világban Franziska szintén Magnus Nielsennel jár együtt, de süket. 2019 novemberében barátaival Magnus és Martha Nielsennel, Bartosz Tiedemann és Kilian Obendorf társaságába az erdőbe megy. A bunkerben szemtanúja lesz, ahogy az időtörésből Mads halott teste kiesik. A 2019-es apokalipszis napján meghal Magnus mellett.

Charlotte Doppler

Charlotte az egyetlen gyermeke Elisabeth Doppler-nek és Noah-nak. 2041-ben elrabolja a jövőbeli Elisabeth és az idősebb Charlotte, hogy 1971-ben H.G. Tannhaus, az óramester és az időutazás feltalálója az unokájaként nevelhesse fel. Felesége továbbá Peter Dopplernek, aki kétségbeesetten próbál mindent visszacsinálni, amit 1986-ban tett. Charlotte a rendőrségnél dolgozik Ulrich Nielsennel. Az apokalipszis előtt 2020-ból 2053-ba utazik ahol találkozik a jövőbeli Elisabeth-el és csatlakozik Adam csapatába.

Az alternatív világban Charlotte szintén férjhez ment Peter Dopplerhez és lett két gyerekük: Franziska és Elisabeth. Viszonyt folytat Ulrich Nielsen-nel, ami véget ér Mads Nielsen testének előkerülésekor.

Peter Doppler

Peter a fia Helge Dopplernek és egy ismeretlen nőnek. 1987-ben jön Windenbe az édesanyja halálát követően. Habár Charlotte Doppler-el házas, egy rövid viszonyt folytat Bernadette Wöller-el, majd próbálja megmenteni a házasságát. Szemtanúja annak, hogy Mads Nielsen leesik az idő törésből 2019-ben, de Tronte Nielsen segítségét kéri és az erdőbe viszik ahol Ulrich Nielsen és Charlotte megtalálja. Az apja Franziska és Elisabeth Doppler-nek. Habár túléli a 2020-as apokalipszist, de később Elisabeth védelme közben meggyilkolják.

Az alternatív világban Peter a helyi plébános. Felesége szintén Charlotte és van két lányuk Franziska és Elizabeth.

Peter szintén nem tagja az időcsavarnak, amit Adam vagy Eva hoz létre. Ő létezik az eredet világában is, ahol Bernadette Wöllerrel él kapcsolatban. Ez az eredeti személy jó kapcsolatot ápol Hanna-val, Katherina-val és Torben Wöller-el. Egy utolsó jelenetben egy baráti vacsorán is láthatjuk őket.

Helge Doppler

Helge Doppler az egyetlen gyermeke a gazdag és nagy Greta és Bernd Dopplernek, aki a nukleáris erőművet vezette, habár látszólag nem Bernd volt az igazi apja. Helge 1953-ban rövid időre eltűnik, amikor előre utazik 1986-ba. Ekkora a 2019-es idős Ulrich Nielsen támadja meg, aki meg akarja ölni, hogy ezzel megakadályozza Mikkel eltűnését 2019-ben. Ezek után visszatér 1954-be. 1986-ban Noah manipulálja Helge-t, hogy raboljon el gyerekeket, hogy kísérletezni tudjanak velük. Helge H.G. Tannhaus könyvét az időutazásról ajándékozza Claudia Tiedemann-nak az első napján az erőműben. 2019-ben Helge vissza utazik 1986-ba hogy megállítsa a fiatal önmagát. Egy kocsi szerencsétlenségben meghal, ahol viszont a fiatal önmaga túléli a balesetet.

Az alternatív világban Helge bevallja, hogy ő ölte meg Mads Nielsen-t, miután annak a teste az idő törésből lezuhan 2019-ben. Ulrich követi őt a barlangokon át vissza az időbe, ahol Ulrich először megöli az aktuális Helgét, de akkor az öreg Helge megöli Ulrich-ot.

Tannhause család

H.G. Tannhaus

H.G. Tannhaus leszármazottja Gustav Tannhaus-nak, aki 1880-ban a gyárat birtokolta. Óra mester, aki megépíti az első időgépet azok alapján a tervek alapján, amit Claudia Tiedemann-tól kapott. Fia Marek, menye Sonja és unokája Charlotte meghalnak egy balesetben 1971-ben. Ugyan ezen az éjszakán a jövőből érkező Elisabeth Doppler és a Charlotte Doppler a baba Charlotte-t adják át, hogy nevelje fel, mint az unokáját. Egy könyvet ír „A Journey Through Time” – “Egy utazás az időn át” címmel. Habár ez egy pardoxon, hisz igazán ő sosem írja meg, hisz a jövőből kapja, ez által igazán nincs pillanat amikor létrehozzák.

Tannhaus az egyik szerplő, aki létezik az “eredet” világában. Mi több ő hozza létre Adam és Eva világát azzal, hogy megépíti az idő utazó szerkezetet, hogy megmentse családját, akik meghaltak az autóbalesetben. Jonas és az alternatív világ Martha-ja visszautazik ebbe az “edetet” világba és megakadályozzák a Tannhaus családot, hogy autóbalesetben meghalljanak. Ezáltal sose épül meg az időgép és Adam és Eva világa sosem létezik.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük