Da Vinci Kód

Ez a könyv már a megjelenésekor nagy felháborítást keltett. Dokumentum filmet csináltak a könyv alapján felvetett tényekből, bár szerintem félre lett sok minden magyarázva benne. Végül nagy filmes színészekkel mozifilmet csináltak. Ekkor aztán minden szemszögből a témára terelődött a figyelem. Alapvetően aki nem úgy áll a dolgokhoz, hogy ez az egyház és a történelmünk ocsmány támadása, az egy izgalmas pörgős és ismeretekkel gazdag könyvet olvashat el. Én is a figyelem rászegeződése miatt olvastam el, de azon túl, hogy érdekes (és szerintem egyáltalán nem elképzelhetetlen) nézőpontra világít rá a cselekmény, nem bántam meg, nagyszerű könyvet olvastam. Csak ajánlani mindenkinek, aki szereti a nyomozós, rejtéjes és gyors cselekményű krimiket. Akkor most nézzük a könyvet:

A DA VINCI-KÓD
BROWN, DAN
da vinci kód

Kiadó: GABO KÖNYVKIADÓ ÉS KERESK.KFT.
Oldalak: 656
Borító: KÖTVE
Fordító: BORI ERZSÉBET
Nyelv: MAGYAR
Kiadás éve: 2004

Ismertetõ
• A csavaros kód Leonardo mûveiben rejtõzik.
• Kétségbeesett hajsza Európa székesegyházain és kastélyain keresztül.
• Végül fény derül az évszázadokon át titokban tartott, megdöbbentõ igazságra.

"Egy lángelme szüleménye."
Nelson DeMille

A tanulmányi úton Párizsban tartózkodó Robert Langdon szimbólumkutatót telefonon riasztják egy késõ esti órán. A Louvre idõs kurátorát meggyilkolták a múzeumban, és érthetetlen kódot találtak a holttest mellett. Miközben Langdon és Sophie Veveu, a tehetséges francia titkosírásszakértõ a rejtvény megoldásán dolgozik, elképedten fedezi fel a rejtett utalások nyomát Leonardo da Vinci mûveiben – noha ezeket az utalásokat mindenki láthatja, a festõ zseniálisan álcázta õket.
A hagyományos thrillerregények kliséibõl kilépõ A Da Vinci-kód egyszerre villámgyors, intelligens és többrétegû; részletek sokasága és alapos kutatások eredménye. Az elsõ oldalaktól a váratlan és elképesztõ végkifejletig Dan Brown bestsellerszerzõ már megint mesterien bonyolítja a történetet.

Da Vinci Kód” bejegyzéshez 3 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük