Megtévesztés Foka

Már írtam Dan Brown nagy port kavaró Da Vinci Kód című könyvéről. Akkor az az írás olyan hatással volt, hogy elhatároztam elolvasom minden művét. Az első ilyen követ most fejeztem be. Ennek címe a megtévesztés foka. Mit sem törődve a címmel beleugrottam a történetbe, a leghalványabb utána olvasás nélkül. Így igazán nem is vártam semmit. Amit kaptam, viszont nem fogom elfelejteni egykönnyen. Életem egyik talán legjobb krimije.

A Da Vinci Kódtól eltérően semmilyen egyezés nem lelhető fel ebben a történetben. Más cselekmény, más téma, más főhősök. Már a könyv felépítése is jellegzetes, mert az egyes rövid fejezetek tartalma szinte mindig változik. Egy izgalmas rész után egy másik főszereplő története folytatódik tovább. Ez az összefonódottság csak még izgalmasabbá teszi az egészet.

A történetről csak annyit, hogy nagyon pergő és nagyon fordulatos krimi. Az utolsó percig elég kétséges ki, mit, miért követett el, és persze hogy MI AZ IGAZSÁG! Mindenkinek csak ajánlani tudom, aki szereti a pörgős, krimiket.

A MEGTÉVESZTÉS FOKA
BROWN, DAN

megtevesztes foka

Oldalak száma: 624
Borító: KÖTVE
ISBN: 9789637318733
Nyelv: MAGYAR
Kiadás éve: 2005
Fordító: MIHÁLY ÁRPÁD

ISMERTETŐ

Amikor a NASA egy bámulatosan ritka tárgyra lel az Északi-sark jégtakarója alatt, a hibát hibára halmozó űrkutatási ügynökség végre diadalról adhat hírt, amelynek messzemenő következményei lesznek a NASA jövőjét és a közelgő elnökválasztás kimenetelét illetően. A lelet valódiságát ellenőrizendő, a Fehér Ház Rachel Sexton hírszerzési elemzőt hívja segítségül. Rachel szakértők – köztük a tudós, Michael Tolland – társaságában a Sarkvidékre utazik, és valami hihetetlenre bukkan: egy tudományos csalás bizonyítékaira, egy merész bűvészmutatványra, amely, ha kiderül, az egész világot megoszthatja. Ám mielőtt figyelmeztethetnék az elnököt, Rachelt és Michaelt orvgyilkosok támadják meg. Sivár és életveszélyes vidéken kell menekülniük, és egyetlen reményük a túlélésre, ha kiderítik, ki áll a mesteri terv mögött.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük